4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Soğuklara setli önlem

SOĞUKLARA KARŞI KARDAN SET YAPILDI

Muş'un Varto ilçesinde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlar, şiddetli soğuklardan hayvanlarını korumak için kardan set yapıyorlar.

Varto'ya bağlı Alabalık köyünde etkili olan kış mevsimi yaşamı olumsuz yönde etkilerken, hayvancılık yaparak geçimini sağlamaya çalışan vatandaşlar da şiddetli soğuklar ve rüzgarlar sebebiyle zor günler yaşıyor. Vatandaşlar hayvanlarına yem verdikleri açık alanların etrafında topladıkları kesilmiş karlarla adeta duvar örüyor. Hayvanlarını şiddetli soğuk ve rüzgardan korumak için yem verilen açık alanın etrafını kar yığınları ile kapattıklarını belirten vatandaşlar, alışılmamış görüntülerin oluşmasına neden oldu. Kış mevsimi sebebiyle hayvanlarını ahırlarda barındırmak zorunda kalan ve gün içerisinde iki defa yem veya ot vermek için dışarıya çıkartan vatandaşlar, soğukların ve rüzgarın hayvanları büyük ölçüde etkilediğini söyledi.

Hayvanlarını soğuktan korumak için kardan set yapan Haydar Ala, "Bu yıl kış mevsimi geçmiş yıllara oranla daha sıcak geçti. Ama burası yüksek olduğu için aşırı derecede rüzgar var ve hayvanları olumsuz etkiliyor. Hayvanlarımızı gün boyu dışarıda tutamadığımız için yem verdiğimiz esnada bu setler yardımıyla onları hem soğuktan hem de rüzgardan korumaya çalışıyoruz. Kardan yaptığımız setlerin arasında hayvanlarımıza yem ve ot veriyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 12:51:04
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 16:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?