3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Son 50 yılın en sıcak kışı

Kış mevsiminin yağışsız ve sıcak geçtiği Muş'ta son 50 yılın en sıcak kış mevsimi yaşanıyor.

Geçmiş yıllara oranla karın halen yağmadığı ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Muş'ta adeta yazdan kalma günler yaşanıyor. Havaların oldukça iyi seyretmesi sebebiyle ağaçların budandığı ve buğdayların yeşerdiği Muş'ta böyle bir kış mevsiminin uzun yıllardan beri görülmediği belirtiliyor.

Geçen yıla oranla bir ay geciken kar ve geçen senenin aksine oldukça sıcak seyreden havalar, vatandaşların yüzünü güldürüyor. Aralık ayı içerisinde ağaç budanmasının ve Muş Ovası'nda buğdayların yeşermesinin pek alışılmış bir manzara olmadığını söyleyen vatandaşlar, sıcak seyreden havalar sebebiyle mutlu olduklarını dile getirdi. Kemal Mergen (70) isimli vatandaş, bu mevsimde havaların oldukça sıcak seyretmesinin sık rastlanan bir olay olmadığını belirterek, her yıl bu tarihte Muş'un beyaza büründüğünü ifade etti.. Aralık ayının yarısının bitmesine rağmen hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini kaydeden Kemal Mergen, "Bu yıl kar oldukça gecikti. Bunun yanında hava sıcaklıkları da fazla düşmedi. Bu mevsimde ceketle dışarıda dolaşan insanları görebilmek mümkün değildi. Ama bu yıl kış bizi şaşırttı" dedi.

Tarım ve hayvancılık yapan Haluk Dizdaroğlu isimli vatandaş da geçmiş yıllara oranla halen kış mevsimini hissetmediklerini ifade ederek, "Bugün Aralık ayının ortalarındayız. Her yıl bu mevsimde Muş'ta kar ve kış etkisini çoktan hissettirirdi. Ancak biz bu tarihte ağaç budaması yapıyoruz. Bu mevsimde bu hava yıllardan beri görülmemiş" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 16:45:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?