4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

SP Genel Başkanı Kurtulmuş Muş'ta

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Anadolu'nun birçok yerinde iktidar partisine oy verilmezse hizmet gelmeyeceğinin söylendiğini belirterek, "Aba altından sopa gösterip seçmeni tehdit ediyorlar" dedi.


SP tarafından Muş Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, meydanlarda Karagöz-Hacivat oyunu oynandığını belirterek, "Maalesef Türkiye bu seçime giderken seçim meydanlarını görüyorsunuz. Meydanlarda iktidar ve ana muhalefet partisi arasında incir çekirdeğini doldurmayan tartışmalar sürüyor. İktidar partisi Türkiye genelinde CHP, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde ise DTP ile tartışma ortamına giriyor. Her seçim bir oyundur, bir kişinin oyudur.

O oy da senin oyundur, ver oyunu, boz oyunu diyoruz. Bir şey daha yapıyorlar, Anadolu'nun birçok yerinde, 'İktidar partisine oy vermezseniz hizmet gelmez' diyorlar. Aba altından sopa gösteriyorlar, seçmeni tehdit ediyorlar. Köyleri yakılan yıkılan ve geri dönmek isteyen vatandaşlara, 'Oy çıkmazsa para vermeyiz' diyorlar. Şimdi hesap bozuluyor, oyun bozuluyor ve 29 Mart'ta Muş kendisine, geleceğine oy veriyor" dedi.


Kurtulmuş, "Gelip sizlere ne desinler, 8 yıldır görevdeler. Dünyanın en güzel ovaları burada, tarım para ediyor mu? Tütünden, şeker pancarından para kazanıyor musunuz? Niçin burada kota uyguluyorlar? Niçin ektirmiyorlar? Hiç düşündünüz mü? Sizin şeker pancarınıza kota koyuyor; Muş'taki Ahmet, Mehmet üretip kazanmasın ama elin Amerikalısı gelip tatlandırıcı satsın diye pancara kota koyuyor. Benim insanım üretmeyecek, Amerika'nın Conisi mısırdan tatlandırıcı üretip burada satıyor.

Oyun bu. Gelip ne diyecekler? 'Biz sizin tütününüzü beş para etmeyecek hale getirdik' diyecekler. Gelsinler söylesinler. Philip Morris gelip burada sigara satacak diye sizin tütünüz burada para etmiyor. Türkiye'nin her tarafında tarım para etmiyor, işsizlik almış başını gidiyor. Temmuz'dan bu yana 1,5 milyon insan işsiz duruma gelmiş. Meydanlarda, 'IMF ile anlaşmayın' dedikçe Başbakan kızıyor. IMF ile ne zaman anlaşacağını gelip millete soracak. Çünkü IMF Türkiye'yi bu hale getirdi. Saadet Partisi'nin geldiğini gördükleri için IMF ile imzayı seçim sonrasına bırakıyorlar. Çünkü imzalarsa sizin oy vermeyeceğinizi biliyorlar.

Onun için Muşlular 29 Mart'ta öyle bir işaret fişeği atacaksınız ki sadece seçimi kazanmakla kalmayacaksınız, rekor bir oyla belediye başkanı seçeceksiniz. Bu işaret fişeği Ankara'dan, Brüksel'den, IMF'den, Tel Aviv'den görülecek" ifadelerini kullandı.


Halkı SP'ye davet eden Kurtulmuş, "29 Mart'a çok az bir zaman kaldı. Muş kararını vermiş ancak bütün Muşlu kardeşlerim hangi partiye oy vermiş olursa olsun bütün kardeşlerimizi baba evine, kendisine, milletin adresi olan Saadet Partisi'ne davet ediyoruz. Saadet Partisi'nin adresini tanımlayan dört farklı alameti var. Saadet Partisi, 'Önce ahlak ve maneviyat' diyen bir partidir. Saadet Partisi yerli bir partidir, buranın değerlerini önemseyen bir partidir. Saadet Partisi Brüksel'de, Tel Aviv'de, NewYork'ta, Moskova'da ne olduğunu herkesten çok iyi bilir. Ama Saadet Partisi asla ve asla oradan esen rüzgarlarla yönünü değiştirmez, rotasını değiştirmez.

Saadet Partisi özgürlükten, adaletten ve refahtan yana bir partidir. Bu memlekete yaşayanlar arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin, kimsenin kimseye üstünlüğü olmadığını kabul eden partidir. Herkesi Allah'ın yeryüzündeki halifesi olarak görür ve herkese insanca muamele eder. Saadet Partisi sömürücülere, zalimlere, despotlara prim vermez. IMF önünde düğme
iliklemez, kapılarında beklemez, ABD karşısında el ovuşturmaz, İsrail karşısında diz çökmez. Maneviyatçılığı benimseyen, özgürlükten, adaletten yana yerli bir partiyiz biz. Kim bu görüşleri benimsiyorsa hoş gelsin, sefa gelsin. Kalbimiz de kapımız da açıktır" dedi

İha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 18:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mechul IP: 88.234.91.xxx Tarih : 14.03.2009 21:00:15

SONUNA KADAR SİZLERLEYİZ SAADET PARTİSİ