3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

SRAP sayesinde gizli nüfus ortaya çıktı

Muş Valisi İbrahim Özçimen, ’Sosyal Riski Azaltma Projesi’ (SRAP) sayesinde 3 bin resmi nikahın yapıldığını ve 11 bin 250 saklı nüfusunda kayıt altına alındığını söyledi.

Makamında yaptığı basın açıklamasında, SRAP’nin kayıt altına alınmayan çocuklar açısından da çok önemli bir yarar sağladığını söyleyen Vali İbrahim Özçimen, projenin önemine değindi. SRAP kapsamındaki ’Şartı Nakit Projesi’nden faydalanmak için 16 bin 27 ailenin müracaatının yapıldığını ve 38 bin 216 çocuğun sistemlere kayıt edildiğini söyleyen Vali Özçimen, "Bu proje sayesinde resmi nikahlarda artış olacak ve saklı nüfus daha çok kayıtlara geçirilecek. İlimizde projeden yararlanmak isteyen 3 bin aile resmi nikah yaptı. 15-18 yaş arasındaki gençler nüfusa kayıtlı değildi, kimlikleri yoktu ve okula gitmiyordu. Bu proje ile hem eğitilmemiş çocuklarımızı eğitiyoruz, hem de kimliksiz ve hukuken olmayan kişileri kayıt altına alınmış oluyor" dedi.

’Şartlı Nakit Projesi’nde aylık olarak ödenen paraların annelerin adına açılan hesaplara yatırıldığını kaydeden Özçimen, "0-6 yaş arası birinci çocuk için 16.5 YTL, ikinci çocuk için 15.YTL ve üçüncü çocuk için 13 YTL para veriyoruz. Okula giden erkek öğrenciler için 16 YTL, kız öğrenciler için 27 YTL, orta öğretime giden erkek çocuklarına 25 YTL, kız çocuklarına 35 YTL ödenmektedir. Ayrıca sağlık yardımı içinde her çocuğa 15 YTL ödenmektedir. Bu rakamlar enflasyon artışına göre her yıl ayarlanmaktadır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2005 Perşembe 12:23:14
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 15:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?