4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Sulama kanalı kaldırıldı

KAMYONLARA GEÇİT VERMEYEN SULAMA KANALI KALDIRILDI

Muş'ta bulunan ve yüksekliği 4.20 metre olan sulama kanalı yıkıldı. Yıllardan beri kamyonlara geçit vermeyen sulama kanalının yeniden inşa edileceği kaydedildi.

Kızılağaç beldesi ile Özdilek köyü arasındaki su bağlantısını sağlayan sulama kanalı yıkıldı. Daha önce çok sayıda kazanın olduğu ve şimdiye kadar bölgede meydana gelen kazalardan dolayı 3 kişinin de hayatını kaybettiği sulama kanalıyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Edip Budan, sulama kanalını yeraltından geçireceklerini söyledi. Sulama kanalının karayolları standardına göre yapıldığını ifade eden Ali Edip Budan, “Ancak sürücüleri çok fazla ve yüksek yük taşıdıkları için zaman zaman kanalın üst kısmanı takılıyordu ve sürücüler yüklerinin büyük bir bölümünü boşaldıktan sonra geçiş yapılabiliyordu. Bu sebeple Devlet Su İşleri 172. Teknik Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa sifon proje ile kanalı yeraltında yapacağız ve bundan böyle sürücülerimiz rahatlıkla yüklü araçlarını oradan götürüp getirebileceklerdir. Bu projeye 20 bin TL harcama yapılacaktır” dedi.

Sulama kanalının sürekli sıkıntılara neden olduğunu belirten vatandaşlar ise “Birkaç kez burada kaza meydana geldi. Sulama kanalın yeraltından geçirilmesi halinde sürücüler bakımından yolda büyük bir rahatlama olacaktır. Muş-Kulp karayolu transit yol haline gelmiştir. Muş'tan Diyarbakır'a Diyarbakır'dan Muş'a gelip gitmek için en ideal olmuş ve herkes bu yolu kollanıyor” diye konuştular.

KAMYONLARA GEÇİT VERMEYEN SULAMA KANALI KALDIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 14:34:05
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 16:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?