8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

Suya kapılan işçi bulunamıyor

SUYA KAPILAN İŞÇİ 3 GÜNDÜR BULUNAMIYOR

Muş'un Varto ilçesindeki Varto Çayı'na düşerek kaybolan genç işçinin cesedi 3 gündür yapılan tüm aramalara rağmen halen bulunamadı.

Geçtiğimiz günlerde Alparslan-2 Barajı Projesi'nde çalışan Gaziantep'in Şehitkamil nüfusuna kayıtlı işçi Orhan Sultanga (24), Varto ilçesine bağlı Yedikavak köyü mevkisinde diğer işçi arkadaşlarıyla birlikte yer ölçüm çalışması esnasında akıntının en şiddetli olduğu bölgede diğer işçilerin uyarılarına rağmen karşıya geçmeye çalışırken düştüğü sudan halen çıkarılamadı. 2 gün boyunca Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Van Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği'ne bağlı 4 kişilik dalgıç ekibinin arama çalışmalarına rağmen genç işçinin cesedi bulunamayınca firma Adana'dan özel dalgıç ekibi istedi. Bölgede uzun süre arama çalışması yapan özel ekip de bir sonuç alamadı.

Bölgede incelemelerde bulunan Vali Ali Çınar, olayın herkesi çok üzdüğünü söyledi. Çevre illerden aldıkları desteklerle arama çalışması yaptıklarını dile getiren Vali Çınar; "Burada görev yaparken suya kapılıp bizi üzüntüye boğması çok sıkıntılı bir durum, ama elimizdeki tüm imkanları kullanıyoruz. Muş, Van ve çevre illerden aldığımız desteklerle yaptığımız çalışmalara rağmen şu ana kadar ulaşamadık. Ülkemizde bu konuda daha profesyonel ekiplerin de buraya gelmesi için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. İnşallah kısa zaman bu kardeşimize ulaşıp ailesine bekledikleri haberi veririz. Çok dar bir alanda su çok hızlı akıyor. Girdaplı ve kayalık bir alana sahip. Bu suyu yukarıdan azaltacak bir imkanımız yok. Dolayısıyla daha varsa profesyonel ekip getirip çalışma yapacağız. Yalnız sadece burada değil şu anda etap etap kendi il sınırlarımızda kıyı taraması yapıyoruz. Aynı zamanda Solhan bölgesinde de arama çalışmalarını devam ettiriyorlar" dedi.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü ve Varto Kaymakamı Ahmet Günaydın ile bir süre görüşme yapan Vali Çınar, arama çalışması için tüm imkanları seferber edeceklerini ve genç işçiyi bulup ailesine teslim edeceklerini vurguladı.

3 gündür bölgede bekleyişini sürdüren acılı baba Eyüp Sultanga ise, oğlunun cenazesini görmek istediğini belirtti. Dayanacak gücü kalmadığını ifade eden Eyüp Sultanga; "3 gündür yapılan çalışmaya rağmen bir sonuç alınamadı. Zaten gelen ekipler de suya giremedikleri için kıyı taraması yapıyorlar. Ben çocuğumun dirisinden vazgeçtim ölüsünü bekliyorum. Bulup götürmek istiyorum. Oğlumun cenazesi bulunana kadar burada bekleyeceğim. Bizim şüphe duyduğumuz iki bölge var ve orada arama çalışması yapılmasını istiyorum" diye konuştu.

Öte yandan, arama çalışmaları Varto Çayı ile Murat Nehri'nin yanı sıra Bingöl'ün Solhan ilçesinde de devam ettiği bildirildi.

SUYA KAPILAN İŞÇİ 3 GÜNDÜR BULUNAMIYOR
SUYA KAPILAN İŞÇİ 3 GÜNDÜR BULUNAMIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2011 Perşembe 17:54:04
Güncelleme :20 Mayıs 2011 Cuma 23:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?