8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

SYDV'den 3500 aileye kömür

BULANIK'TA 3 BİN 500 AİLEYE KÖMÜR DAĞITILDI

Muş'un Bulanık ilçesinde 3 bin 500 aileye 4 bin ton kömür dağıtıldı.

Bulanık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı dağıtımına devam ediliyor. Konuyla ilgili makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, kömürlerin adreslere teslim edildiğini söyledi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü (SYDGM) tarafından 4 bin ton kömür gönderildiğini belirten Kaymakam Ferit Görükmez, 2 bin 500 aileye birer ton, bin aileye de 750'şer kilogram kömür dağıttıklarını kaydetti.

Kömür dağıtımında adil davranmaya çalıştıklarını vurgulayan Kaymakam Görükmez, haksızlık yapıldığını düşünen vatandaşların çekinmeden şikayet edebileceklerini ifade etti. Yardım kömürlerini satanlara bir daha yardım yapılmayacağını dile getiren Görükmez, "Biz yüzde 100 adaletli bir şekilde dağıttığımızı hiçbir zaman iddia etmiyoruz. Öncelikle vakıfta dosyası bulunanlara kömür dağıttık. Geri kalan bölümü ise muhtarlara danışarak dağıttık. Eğer vatandaşımız kömür dağıtımında adil davranmadığımızdan şüpheliyse kapımız sonuna kadar açıktır. Hak etmeyip de kömür alanları da vatandaşımız çekinmeden şikayet edebilirler. Bu sayede en azından yanlışlıklarımızı düzelteceğiz. Tüm köylerimizin, beldelerimizin neredeyse yarısına bu kömürü dağıttık" dedi.

Yardımların dağıtımında siyasilerin etkisinde kalmadıklarını kaydeden Görükmez; "Biz yardımlarımızı kişilerin siyasi görüşlerine göre yapmıyoruz. Kimin ihtiyacı varsa yardımlarımızı onlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza dağıttığımız kömürlerin ciddi bir rakam olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2011 Çarşamba 17:15:03
Güncelleme :13 Ocak 2011 Perşembe 09:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?