3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

SYDV'den gaziye akülü araç

Muş'un Varto İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı tarafından, askerde gazi olan ve belden aşağı tutmayan vatandaşa akülü araba verildi.

İlçenin Görgü köyünde ikamet eden 3 çocuk babası olan Kekil Özdemir (43), 1988 yılında İstanbul'da askerlik yaparken, eğitim alanında kaza sonucu bir bombanın patlaması sonucunda sakat kaldı. Gazi Kekil Özdemir'in talebi üzerine 3 bin 900 lira harcanarak alınan akülü arabayı teslim eden Varto Kaymakamı Mehmet Yıldız, kazasız ve belasız kullanmasını temennisinde bulundu.

Gazi Kekil Özdemir ise askerlik yaparken yaşadığı kaza sonrası yapılan tüm müdahalelere rağmen belden aşağısının tutmadığını ve felç kaldığını anlatarak "Kalkıp oturamıyorum, ayaklarım tutmuyor. Askerlikten geldikten sonra sadece özürlü maaşı aldım. İlçe Kaymakamlığı'na yaptığım müracaat sonrası alınan araç için çok mutlu oldum. Artık rahat gezebileceğim. Kaymakamımız Sayın Mehmet Yıldız beye ve emeği geçen vakıf çalışanlarının hepsine teşekkür ederim. Özürlülerinde hayata küsmemelerini ve hayatlarını devam etmelerini istiyorum" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 19:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?