3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

SYDV'den öğrencilere yemek

Muş'un Varto İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından köyden gelen öğrencilere ücretsiz yemek verildiği bildirildi.
Konu hakkında İHA muhabirine bilgiler veren İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, öğrenim görmek için köyden ilçe merkezine gelen 343 öğrenciye ücretsiz öğle yemeği verdiklerini belirtti. Sabah köylerinden servislerle gelen öğrencilerin öğle yemeği vaktinde eve gidemediğini belirten Yıldız, "Kilometrelerce uzaktan ilçe merkezine gelen öğrenciler var. Bunların öğle yemeği için eve gitmeleri çok büyük zaman kaybı olur. Biz de bu nedenle öğrencilerimizin öğle yemeği ihtiyacını karşılamak için özel bir şirketle anlaşma yaptık. Bu özel şirket hafta içi her gün Kültür Merkezi yemekhanesinde öğrencilerimize sıcak yemek veriyor" dedi.


Durumdan gayet memnun olduklarını belirten öğrenciler Varto Endüstri Meslek Lisesi 9/B sınıfı öğrencisi Özay Özmen ise, köyünün 22 kilometre uzaklıkta olduğunu belirterek "Öğle arasında köyüme gidip yemek yemem imkansız. Zaten kış ayları boyunca yolların kapalı olması dolayısıyla köyümüze sık gidip gelemiyoruz. Sağ olsun kaymakamımız bize sahip çıkıyor ve öğle yemeğimizi veriyor. Kendim ve arkadaşlarım adına kaymakamımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 18:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?