8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

'T' plaka isyan ettirdi

MUŞ'TA TAKSİ TARTIŞMASI

Muş Belediye Başkanlığı önüne eylem yapan taksi sahipleri, 'T' plaka artışından ötürü duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Belediye meclis salonunda Belediye Başkanı Necmettin Dede, Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hüseyin Şimşek, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Salih Kılıç ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu'yla bir araya gelen taksiciler, 2008 yılında Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Muş Belediyesi'ne gönderilen listede 125 'T' plaka bulunduğunu, bu sayının 147'ye çıkmasından rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Korsan taksi ve işgaliye ücretleri konusunda da belediyenin kendilerine yardımcı olmalarını isteyen taksi şoförleri, trafik ekiplerinin korsan taksileri trafikten men etmeleri gerektiğini belirtti.

Belediye Başkanı Necmettin Dede ise, 2008 yılında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kendilerine gönderilen listede yanlışlık yapıldığını söyleyerek, taksicileri mağdur etmeyeceklerini belirtti. Dede; "Yapılan bir yanlışlıktan ötürü 147 olan 'T' plaka sayısı Emniyet Müdürlüğü tarafından bize 125 olarak bildirildi. Biz de bu sayıdan sonra T plaka alımlarını durdurduk. Şimdi ortaya 22 hak sahibi daha çıkınca taksiciler haklı olarak bu sorunun çözülmesini istiyorlar. Biz belediye olarak gerekli incelemeleri yaptıktan sonra Emniyet Müdürlüğü ile kanunlar doğrultusunda bu sıkıntıyı çözmeye çalışacağız" dedi.

Belediye Başkanı Necmettin Dede'nin yapmış olduğu konuşmaların ardından ikna olan taksiciler, sorunlarının çözülmesi için yapılacak olan incelemeleri bekleyeceklerini açıkladı.

MUŞ'TA TAKSİ TARTIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 17:03:00
Güncelleme :6 Mayıs 2011 Cuma 09:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?