3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Tahliye edilen okul yıktırıldı

TAHLİYE EDİLEN OKUL YIKTIRILDI

Muş'un Varto ilçesinde 2006 yılında tahliye edilen Hürriyet İlköğretim Okulu, aradan geçen 4 yılın ardından iş makineleriyle yıktırıldı.

1995 yılında yapılan ve 2006 Karlıova depreminde hasar gördükten sonra tahliyesine karar verilen 3 katlı 8 derslikli okul yıkılarak yerine basketbol sahası yapılacak. Deprem sonrası duvarlarında çatlaklar oluştuğu için tahliye kararı verilen okulda eğitim gören 500 öğrenci için prefabrik okul yapıldı. Yıkım çalışmalarıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Şirin Tepe, okulun depremde hasar gördüğünü ve güçlendirilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Tahliye kararının ardından prefabrik okul yapıldığını belirten Şirin Tepe, yine de tehlikeyi önleyemediklerini ifade ederek, "Güçlenmesi mümkün olmayan okul binasının yıkımına karar verildi. Yalnız ders aralarında öğrencilerimiz atıl durumdaki binanın yakınında oyun oynuyorlardı. Artık çocuklar için tehlike oluşturan bu binamız yıkıldı. Binamızın zemini beton olduğundan altyapısını bozmadan bir basketbol sahası yapmayı planladık" diye konuştu.

TAHLİYE EDİLEN OKUL YIKTIRILDI
TAHLİYE EDİLEN OKUL YIKTIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 14:57:03
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 13:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 88.252.83.xxx Tarih : 29.09.2010 08:36:49

Varto bigi bilinen bir yerde okul yapan müteahiti bulmak lazım. Projeden ne kadar çalmış. O müteahidi  cezalandırmak lazımki diğerlerine  örnek olsun. Ama cemaatcilere katılmışsa yakında ödül olarak ona daha büyük bir iş verirler. Ceamati Türkiye..