3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Takipteki borçlulara kolaylık

Ziraat Bankası Muş'un Varto Şubesi Müdürü Birol Şal, takipteki borçlulara yapılandırmada kolaylıklar sağlanacağını belirterek, borcu bulanların yapılandırmadan faydalanmalarını istedi.


İHA muhabirine konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Varto Şube Müdürü Birol Şal, takipte olan tarımsal, ticari ve bireysel kredi borçluları için uygulamada olan bir yapılandırmanın olduğunu söyledi. Yapılandırmanın yüzde 35 ila 50 oranında faiz borcu affı sağladığını kaydeden Şal, takipteki müşterilerin borçlarını bir defadan ödemek istedikleri takdirde yüzde 30 ila 50 arasında değişen bir oranda faiz indirimi sağlanacağını vurgulayarak, "Taksitli ödemek isteyen borçlular için ise 48 aya kadar taksitlendirme imkanı sağlanacaktır.

2002 yılından önce takibe alınan borçlular için yüzde 50, 2002 yılından sonra takibe alınan borçlular için ise yüzde 30 faiz indirimi sağlanacaktır. Bu borçlar temerrüde düşmüş olduğundan temerrüt faiz üzerinden değil, cari faiz indirimi üzerinden hesaplama yapıldıktan sonra faiz indirimi yapılacak.

Borçluların 31 Ocak 2009 tarihine kadar bu borçlarını şubemize uğrayarak yapılandırmaları gerekmektedir. Ancak 1 Ekim 2009 tarihinden sonra müracaat etmek isteyenlere ise faiz indirim oranlarında bazı değişiklik söz konusudur. Borçluların bir an evvel bu yapılandırmadan faydalanmaları gerekir" dedi.
Belirtilen süre içerisinde yapılandırma yapmayan borçlular için ise takip işlemlerinin aynı şekilde devam edeceğini vurgulayan Şal, herhangi bir indirime de gidilmeyeceğini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 09:19:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?