9
Mayıs
2024
Perşembe
MUŞ

Tandır satarak geçiniyorlar

ÇAMURDAN YAPTIKLARI TANDIRLARI SATARAK GEÇİNİYORLAR

Muş'un Hasköy ilçesinde yaşayan aile, çamurdan yaptıkları tandırları satarak geçimlerini sağlıyor.

Tarım ve hayvancılıkta istedikleri geliri elde edemeyen köylüler, yıllardır tandır yaptıkları çamuru ekonomiye çevirdi. Hasköy ilçesinin Sayanlar Mahallesi'nde tandır yapan Demir ailesi, bu tandırları satarak geçiniyor. İki günde bir tandır tamamlayan aile, tandırları 220 TL'ye satıyor. Eşinin işsiz olduğunu ifade eden Gülpaşa Demir, tandırdan gelen gelirden başka kazançlarının olmadığını söyledi. Yaklaşık 20 yıldır tandır yaptığını belirten Gülpaşa Demir, bir sezonda 20 tane tandır yapabildiklerini kaydetti.

Tandır için ihtiyaçları olan toprağı Elmabulak köyünden getirdiklerini dile getiren Gülpaşa Demir, "Getirdiğimiz toprakları önce eliyoruz. Daha sonra toprakları yoğurup tandır yapmaya başlıyoruz. Kızımla birlikte 2 günde bir tandırı bitirebiliyoruz. Bir sezonda yaklaşık 20 tandır yapıyoruz. Çevre illerden gelen köylülere bu tandırları 220 TL'ye satıyoruz" dedi.

Tandırdan elde ettikleri parayla hem ev ihtiyaçlarını karşıladıklarını hem de çocuklarının okul masraflarına harcadıklarını dile getiren Demir, eşinin işsiz olmasından dolayı başka bir geçim kaynaklarının olmadığını kaydetti.

ÇAMURDAN YAPTIKLARI TANDIRLARI SATARAK GEÇİNİYORLAR
ÇAMURDAN YAPTIKLARI TANDIRLARI SATARAK GEÇİNİYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2011 Çarşamba 13:42:05
Güncelleme :20 Temmuz 2011 Çarşamba 13:56:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?