3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Tarım Makineleri Fuarı açıldı

MUŞ'TA TARIM MAKİNELERİ FUARI AÇILDI

Muş'ta tarım makineleri satan iki firma tarafından düzenlenen 'Tarım Makineleri Fuarı' bir törenle açıldı.

Engelliler Parkı karşısında düzenlenen fuarın açılışına Vali Erdoğan Bektaş, İl Tarım Müdürü Murat Yıldız, Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şihmus Sinecem ile çok sayıda çiftçi katıldı. Çiftçilere modern tarımı tanıtmak için böyle bir fuar düzenlediklerini belirten firma yetkililerinden Felemez Sosan, fuarı sürekli hale getireceklerini kaydetti. Fuarda 2 milyon TL'lik tarım makinesi sergilediklerini vurgulayan Sosan, "Çiftçimize modern tarımı tanıtmak için yıllardır çalışma yapıyoruz. Bu tanıtım çalışmalarında fuar eksikliğini hissettiğimiz için böyle bir fuar düzenledik. Amacımız coğrafyamızda modern tarıma geçişi hızlandırıp en az işçilikle en yüksek kazancı sağlamaktır. Bu tür etkinliklerimizi sürekli hale getireceğiz" dedi.

Muş'ta modern tarıma henüz geçilmediğini belirten Vali Erdoğan Bektaş ise modern tarıma geçmeden tarım ve hayvancılıktan kazanç elde edilemeyeceğini söyledi. Henüz işin başında olduklarını ifade eden Vali Bektaş sözlerini şöyle sürdürdü, "Bu bölgede ekonomik kaderin hayvancılık ve hayvancılığı destekleyici mahiyette tarımsal çalışmalar gerekir. Herkes öyle diyor ama maalesef bu bölgede tarım ve hayvancılıktan sağlanan gelir tatmin edici değil ve çağdaş usullerle tarım ve hayvancılığı başarmış değiliz. Maalesef daha işin çok başındayız. Bir ot biçmeyi, ot balyalama da bile yanlışlarımız var. Ot biçiyoruz, kurutuyoruz ve saman haline getirip hayvanlarımıza yedirmeye çalışıyoruz. Bunu kendimize göre gerçeklerle yapıyoruz ama modern tarıma göre uygun bir hayvan besleme şekli değildir. Çünkü hayvanların beslenmesi için belli oranda bir kaba yem gerekiyor. Herkes modern tarımı dile getiriyor. Ama bu bilgi ve teknik vatandaşımızın uygulamasına yansımıyor. Otun çok olduğu yerlerde balya makinesi şarttır ama hiç yok. Burası tarım ve hayvancılık coğrafyasıdır. Ama ne hayvancılıktan ne de tarımdan maalesef bir şey başarabildiğimiz yok. Neredeyse her şeyi yeniden öğreniyoruz ve yeniden başlıyoruz. Vatandaşımız topraktan ve çiftçilikten umudunu kestiği için böyle oldu. Bir fırsat bulup ülkemizin başka yerlerine göç etme amacı insanımızın esas duygusu haline geldi. Ben iki yıldır insanımızın dikkatini, umudunu yeniden bu topraklara çevirmeye uğraşıyorum. Yani umudumuz, gelecek beklentimiz tekrar bu topraklara ve bu toprakların bize vereceklerine dönmezse yaptığımız her şey boştur. Bu çerçevede herkes ne yapıyorsa biz de onu yapacağız"

Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi Vali Erdoğan Bektaş tarafından kesildi. Fuarı düzenleyen firma yetkilileri tarım makineleri hakkında katılımcılara çeşitli bilgiler verdiler.

MUŞ'TA TARIM MAKİNELERİ FUARI AÇILDI
MUŞ'TA TARIM MAKİNELERİ FUARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 18:48:02
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 18:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?