3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Tatilcilerin dönüş çilesi başladı

Muş Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde büyük yoğunluk yaşanırken, bazı vatandaşlar otobüs bileti bulmakta zorluk çektiği belirtildi.

Bayram ve yaz tatilinin bitmesiyle birlikte Türkiye'de olduğu gibi Muş'ta da tatilciler dönüş çilesi yaşadı. Bayram tatili nedeniyle eş, dost, akraba ziyaretlerini tamamlayan vatandaşlar ile yaz tatilinin bitmesiyle birlikte okullarına giden öğrenciler otogara akın etti.

Günde 30'a yakın otobüsün otogardan çıkış yaptığını söyleyen otobüs işletmecilerinden Erhan Kaşdaş, otobüslerde hafta sonuna kadar çevre iller hariç diğer illere yer olmadığını belirtti. Her yıl tatil dönüşünde yoğunluk yaşandığını ifade eden Erhan Kaşdaş; "Muş Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde günde 30'a yakın otobüs çıkış yapıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da tatil dönüşü yoğunluk var. Hafta sonuna kadar çevre iller hariç otobüslerde yer yok. Vatandaşlar bilet bulmakta güçlük çekiyor. Bazı vatandaşlar bilet almayı son güne bırakıyor. Böyle olunca da yer bulamıyorlar" dedi.

Yolcu sayısında artış olmasına rağmen ekonomik olarak sıkıntıda olduklarını söyleyen Kaşdaş; "Otogarda günde yaklaşık bin yolcu gidiyor. Yolcu sayımızda artış var ama gerek akaryakıt fiyatları gerekse de rekabet nedeniyle firmalar sıkıntılı günler geçiriyor. Firmalarımız hem kendileri ile hem de uçakla rekabet halindeler" dedi.

Bilet bulmakta güçlük çeken vatandaşlar ise; "Her bayram yaşanan yoğunluk nedeniyle otobüs firmaları ek seferler yapmaları gerekiyor. Bilet bulmakta güçlük çekiyoruz, firma sahiplerinin bayramlar için seferlerini arttırmalarını istiyoruz" diye konuştular.

"UÇAKLARDA DA YOĞUNLUK"

Tatil dönüşü nedeniyle otobüslerde yaşanan yoğunluğun uçaklarda da yaşandığı bildirildi. Haftada 8 uçağın Muş Havaalanı'ndan kalktığını ifade eden THY Muş Acentesi temsilcisi Necmettin Gözcü; "Tatil dönüşü olduğu için uçaklarımız dolu gidiyor. Hafta sonuna kadar uçaklarda yer kalmadı. Haftada 4 Ankara ve 4 İstanbul olmak üzere 8 uçak Muş'tan kalkıyor. Özellikle Ankara yolcusu çok fazladır. İstanbul uçakları yüzde 80 doluluk oranıyla giderken, Ankara uçakları ise yüzde 100 doluluk oranıyla uçuyor" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 14:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?