6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUŞ

Taygar'dan rapor rekoru

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Karakale Belediye Başkanı Zeki Taygar, seçildiği günden bu yana aldığı sağlık raporlarıyla dikkatleri üzerine çekti. Taygar'ın bugüne kadar 13 ay rapor aldığı öğrenildi.

Karakale Belde Belediye Başkanı Zeki Taygar ile belediye çalışanları arasında yaşanan gerginliğe Korkut Kaymakamlığı el koydu. Şikayetler üzerine araştırma yapan Korkut Kaymakamlığı, yapılan araştırmayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Korkut Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, sürekli rapor alarak seyahat yaptığı belirtilen Taygar hakkında çok sayıda şikayet bulunduğu bildirildi.

Belediyede çalışan kadrolu işçilerin maaşlarının kısmen ödendiği ve bazen de hiç ödenmediği belirtilen açıklamada, "İlçemiz Karakale Beldesi Belediye Başkanı Zeki Taygar ve Karekale Belediye Başkanlığının mevzuat çerçevesindeki iş ve işlemlerindeki uygulamalarıyla ilgili olarak, Karakale Belediye Encümenleri, belediye çalışanları ve belde halkı tarafından Kaymakamlığımıza, Muş Valiliğine ve Muş Cumhuriyet Başsavcılığına zaman zaman şikayetler yapılmaktadır. Belediyede kadrolu işçi olarak çalışan personelin aylıklarının bazen kısmen ödendiği ve bazen de hiç ödenmediği, işçilerin sözleşmelerinde belirten zammın 2009 yılından itibaren bordrolarına yansıtılmadığı, belediyeye gelen ödeneğin personel ve zorunlu giderleri karşılayacak durumda olmasına rağmen belediyeye geçici işçi alımı yapıldığı ve personel giderlerinin belediye bütçesinde belirtilen onarı açtığı belirlendi" denildi.

Belediye hizmet binasının kullanılmadığının belirtildiği açıklama, şöyle denildi:
"Belediye binasının tadilat yapılacağı gerekçesiyle kamu hizmeti verilmeyecek bir binaya taşındığı ancak bugüne kadar belediye hizmet binasının onarılmadığı, Başkan Zeki Taygar'ın tedavi amaçlı olarak sık sık yurt dışına (Almanya) gittiği ve tedavi süresincede rapor aldığı iddia edilmektedir."

Açıklamada, Başkan Zeki Taygar 2010 yılında yaklaşık 10 ay rapor aldığı belirtilerek, "2012 yılı içerisinde ise hiç göreve gelmedi ve halen raporlu bulunuyor. 2010 yılında 10 ve 2012 yılında da yaklaşık 3 ayı raporlu olduğu ve bu raporların yurt dışından alındığı belirlenmektedir" ifadelerini yer verildi.

Taygar'ın yurt dışında tedavi ve raporlu olduğu sürelerde Belediye Meclisi üyelerinin toplantı yapamadığının vurgulandığı açıklamada,"5393 Sayılı Belediye Kanununun 62. maddesi gereğince, Karakale Belediyesi'nin bütçesinin hazırlanması ve kabulü ve aynı kanunun 64. maddesi gereğince, 2010 yılı bütçesinin kesin hesabı ile ilgili belgelerin Kaymakamlığımıza sunulmamıştır. Ayrıca mevzuat çerçevesinde yapması ve sunması gereken hizmetlerin sunulmadığı, Kaymakamlığımızca müşahede edilmiştir" ifadeleri
kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2012 Cuma 17:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?