3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Tekel depoları üretime geçiyor

TEKEL DEPOLARI ÜRETİM ALANLARINA DÖNÜŞÜYOR

Muş merkeze bağlı Kızılağaç beldesindeki Tekel depolarında kurulma çalışmaları devam eden plastik boru fabrikası, üretime başlamak için gün sayıyor.

Kızılağaç beldesindeki Tekel depolarının İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne devredilmesinin ardından başlatılan çalışmalar devam ediyor. Tekel depolarında plastik boru fabrikası kuran Almadencilik Barit Plastik Sanayi adlı firma, 1 Mayıs 2010 tarihinde üretime başlıyor. Fabrikada yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Erdoğan Bektaş, atıl haldeki tekel depolarının 35 firmaya tahsis ettiklerini ve bu firmaların bazılarının üretime başladığını, bazılarının da fabrika kurma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bölgede yatırımların canlanacağından ümitli olduğunu ifade eden Vali Bektaş, yatırımcılar için sürekli kolaylık sağlamaya çalıştığını ve yatırımcılarla ülkenin güç kazanacağını kaydetti.

Vatandaşların fabrikaya sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Bektaş, "Bu bina buralarda unutulmuştu. Şimdi burada inşallah bir fabrika açılacak ve bu beldeye iş verecek, aş verecek. Yakında burada bu fabrikanın faaliyete geçmesini bekliyoruz. Artık Kızılağaç beldesinin bir fabrikası olacak. Bu fabrika burada çalışacak, halka hizmet edecek ve iş istihdamı sağlayarak ülkemizin gücüne güç katacaktır. Burayı beldeye emanet ediyoruz. Belde halkı burayı koruyacak ve sahip çıkacak" dedi.

Hükümetin son zamanlarda çıkardığı teşvik paketlerinin yatırımlar için büyük etken olduğunu dile getiren firma yetkilisi Hadi Kocaman ise, "Teşvik paketleri yatırımlarımızı olumlu yönde etkiledi. Yereldeki mülki amirlerin de destekleri var. Bu teşvikler tabii ki bizim burayı kurmamızda etken olan faaliyetler. Biz önümüzü gördükçe yatırımlarımızı arttıracağız. Özellikle son teşvik paketi bizim buradaki yatırımlarımız için büyük etkendi" diye konuştu.

TEKEL DEPOLARI ÜRETİM ALANLARINA DÖNÜŞÜYOR
TEKEL DEPOLARI ÜRETİM ALANLARINA DÖNÜŞÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 13:37:05
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 18:58:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?