3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Tekel depolarında üretim başladı

TEKEL DEPOLARINDA TEKSTİL ÜRETİM BAŞLADI

Muş Yaprak Tütün İşletmesi'nin kapatılmasının ardından Muş Valiliği'ne devredilen depolarda tekstil atölyesi çalışmalarına başladı. Şu anda yüzde 20 kapasite ile üretim yapan tekstil atölyesinin kısa zamanda yüzde 100 kapasiteye ulaşacağı bildirildi.

Yaprak Tütün İşletmesi depolarında kurulan Baco Tekstil Atölyesi kursiyer çalışmalarına başladı. İlk etapta İş Kur Müdürlüğü tarafından kurayla belirlenen kursiyerlerin eğitildiği atölyede 12 Nisan 2010 tarihi itibariyle üretime başlanacağı kaydedildi. 87 kursiyerin eğitim gördüğü Baco Tekstil Atölyesiyle ilgili bilgiler veren Metin Akaydın, atölyenin kurulması için 500 bin TL harcadıklarını belirtti. Atölyede spor giyim malzemesi ürettiklerini vurgulayan Metin Akaydın, kısa zamanda tam kapasite ile üretime başlayacaklarını ifade etti.

Muş Valiliği'nin kendilerine büyük destek sunduğunu belirten Akaydın; "Yüzde 25 kapasite ile işe başladık. 3 yıl içerisinde yüzde 100 kapasiteye ulaşmayı hedefliyoruz. Muş için güzel bir yatırımdır. Biz burada altyapımızı oluşturduk, şu anda tekstil atölyemizde üretime başladık. Muş'un ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Burası fabrika veya işyeri açılmaz diyenlere bir cevap niteliğindedir. Valilik bu tür işletme açanlara her türlü desteği sunuyor. Biz de Valiliğimizin destekle burada tekstil atölyesi açtık. Şu anda 87 tane bayan kursiyerimiz çalışıyor. Kursiyerlerimiz mesleği öğrendikten sonra tam anlamıyla üretime başlayacağız ve istihdam alanını genişleteceğiz" dedi.

Şu ana kadar hiçbir işte çalışmadığını dile getiren Songül Doğan isimli kursiyer ise; "Burada hem meslek öğreniyoruz hem de aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Bu mesleği öğrendikten sonra atölyede işe başlayacağım. Aldığım parayla hem çeyizimi hazırlıyorum hem de aileme destek veriyorum" diye konuştu.

5 çocuk annesi Züleyha Ulaş da; "Muş kadınları için çok güzel bir imkan. Kadınlar da çalışıp aile bütçesine katkıda bulunmak istiyorlar. Eşimde çalışmamı doğal karşılıyor. 5 çocuğum var ve biri üniversiteye hazırlanıyor, ikisi ise liseye gidiyor. Ben burada çalışıp maddi anlamda hem eşime yardımcı oluyorum hem de kendime olan özgüvenim artıyor" şeklinde konuştu.

TEKEL DEPOLARINDA TEKSTİL ÜRETİM BAŞLADI
TEKEL DEPOLARINDA TEKSTİL ÜRETİM BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 12:11:05
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 13:10:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?