4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Tekel depolarında üretim sürüyor

TEKEL DEPOLARINDA ÜRETİM DEVAM EDİYOR

Muş Yaprak Tütün İşletmesi'nin kapatılmasının ardından Muş Valiliği'ne devredilen depolarda ayakkabı atölyesi açıldı. 49 yıllığına kiralanan depoda kursiyer eğitimlerine başlandı.

Tekel depolarında ikinci atölye de üretime başladı. Daha önce Barco Tekstil'in kursiyer eğitimi ve deneme üretimi yaptığı depolarda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'i giydiren Akmen A.Ş. atölye açtı. Şu anda kursiyer eğitimi ve deneme üretimi yapıldığını ifade eden Güray Ayakkabı Sorumlu Müdürü Selim Akaydın, yıl sonu itibariyle tam kapasite üretime başlayacaklarını söyledi. Atölyenin üretime başlamasıyla birlikte Muş'a yılda 1,5 milyon TL girdi sağlayacağını

kaydeden Selim Akaydın, "Yaklaşık 3 aylık bir kurs dönemi devam edecek. 3 aydan sonra erkeklere yönelik bir kurs dönemi daha açacağız. Şu anda dikim üretimimiz devam ediyor. Hedefimiz ise yıl sonu itibariyle tam kapasite ile ayakkabı üretimine başlamaktır. Şu anda çalışanlarımıza dikim ve makine tanıtımı yapıyoruz. Yıl sonu üretim hedefimiz ilk etapta günlük 400 çift ayakkabı üretmektir. Ondan sonraki aşamalarda hedefimiz günlük 2 bin çift ayakkabı üretmek olacaktır. Burada üretilecek ayakkabılar daha çok

İran, Suriye, Irak, Yunanistan, Avustralya ve Hollanda'ya ihraç edilecektir. Ana merkezimiz İstanbul olduğu için siparişlerde herhangi bir sıkıntımız yok. Fabrikamız tam kapasite ile başladığı takdirde Muş'a yılda 1,5 milyon TL girdi sağlayacaktır" dedi.

Atölyede kursiyer olarak çalışan Zeynep Pala isimli genç kız ise aldığı ücretle kardeşlerinin dershane masraflarını karşıladığını belirterek, "Sungu beldesinde yaşıyorum. 11 kardeşiz ve yalnız ben çalışıyorum. Muş'ta böyle bir iş yerinin açılmasından çok memnunum. Aldığım parayla kardeşlerimin dershane masraflarını karşılıyorum. Babam çiftçilik yapıyor. Evde yalnız ben çalışıyorum ve kardeşlerimi okutmak için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

Tekel depolarında üretimin her geçen gün artacağını vurgulayan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, kentte çalışmaların yolunda ilerlediğini söyleyerek, "1 nisan itibariyle merkezdeki depolarda 2 fabrika daha üretime başladı. Bizim fabrika kurulsun diye Muş'ta bugün itibariyle kiraya verdiğimiz tesis sayısı 35 oldu. Şu anda kurulan ve önümüzdeki günlerde kurulmaya başlanacak olan fabrikaların Muş'a ekonomik yönde büyük bir katkısı olacaktır" şeklinde konuştu.

Tekel depolarında Barco Tekstil ve Güray Ayakkabı firmalarında toplam 137 kadın kursiyerin eğitim gördüğü bildirildi.

TEKEL DEPOLARINDA ÜRETİM DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 11:46:04
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 12:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?