3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Tekel işçileri Ankara yolunda

MUŞ'TA TEKEL İŞÇİLERİ ANKARA'YA GİTTİ

Muş Tekel Yaprak Tütün İşletmesi'nde çalışan işçiler, Tekel'in özelleştirilmesine yönelik gerçekleştirilecek eyleme katılmak üzere Ankara'ya gitti.

Muş Yaprak Tütün İşletmesi'nin kapatılmasının ardından 4-C statüsüne alınan işçiler, 4 otobüsle Ankara'ya hareket etti. Muş'ta sendikaya üye 176 çalışan ile birlikte AK Parti Genel Merkezi önünde yarın düzenlenecek olan eyleme katılmak üzere hareket edeceklerini söyleyen Tek Gıda-İş Sendikası Muş Temsilcisi Cengiz Arslan, özlük haklarının korunarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarına geçişlerinin yapılmasını isteyeceklerini söyledi. Eylemden sonuç alınıncaya kadar AK Parti Genel Merkezi'nin önünü terk etmeyeceklerini dile getiren Cengiz Arslan, işçilerin bu eylemle yasal haklarını aradığını belirtti. Arslan, "15 Aralık 2009 Salı günü 12 bine yakın Tekel işçisi, Ankara'da AK Parti Genel Merkezi önünde buluşacak. Eylemden sonuç alıncaya kadar da alanı terk etmeyeceğiz. Tekel işçisi, bu eylemiyle yasal hakkını aramaktadır. Zira, siyasi irade işyerleri için kapatılma kararı vermiş bulunmaktadır. Bu durumda doğru ve yasal olan, 12 bine yakın Tekel işçisinin başka kamu kuruluşlarına özlük haklarıyla nakledilmesidir. Oysa Tekel işçilerine içinde bulundukları hukuki duruma aykırı olarak, özelleştirme mağduru gibi işlem yapılmak istenmekte ve 4-C statüsüne aktarılmaya çalışılmaktadırlar. Tek Gıda-İş Sendikası ve Tekel işçileri, kendilerine dayatılmak istenen bu hukuksuzluğu kabul etmediklerini haykırmak için eylem yapacaklardır" dedi.

Kapatılan Muş Yaprak Tütün İşletmesi'nin önünde yapılan basın açıklamasının ardından sendikaya üye 176 çalışan, 4 yolcu otobüsüyle Ankara'ya hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 17:25:00
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 17:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?