4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Tekel işçisinin ailesi tedirgin

BELİ KIRILAN TEKEL İŞÇİSİNİN AİLESİ TEDİRGİN

Muş Yaprak Tütün İşletmesi'nin kapatılmasının ardından Ankara'da düzenlenen eylemde polisle çıkan arbede sonucu beli kırılan işçinin ailesi endişe içinde bekliyor.

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Sayanlar Mahallesi'nde ikamet eden Alican Akyel'in eşi Nazife Akyel, 7 çocuğuyla birlikte eşinin yolunu gözlediklerini söyledi. Nazife Akyel, 12 yıldır Muş Yaprak Tütün İşletmesi'nde çalışan eşinin arkadaşlarıyla birlikte hakkını aramak için Ankara'ya gittiğini ve orada polis tarafından darp edildiğini belirtti.

Eşinin ömür boyu yatalak kalabileceğini kaydeden Akyel, 7 çocuğuyla zor durumda kaldıklarını ifade etti. 4 çocuğunun okula gittiğini vurgulayan Akyel, "Eşim 12 yıldır Muş Yaprak Tütün İşletmesi'nde çalışıyordu. Arkadaşlarıyla birlikte hakkını aramak için Ankara'ya gitti. Orada çıkan olaylarda darp edilerek belinin kırıldığını duydum. Şu anda Ankara Numune Hastanesi'nde tedavi görüyor. Doktorlar eşimin yaşamı boyunca yatalak kalacağını söyledi. Benim en büyük çocuğum 16 yaşında, en küçük çocuğum ise 2 yaşında. Ben tek başıma bu çocuklara nasıl bakacağım?" diye konuştu.

Alican Akyel ile birlikte Ankara'daki eyleme katılan Cüneyt Matpan isimli Tekel işçisi ise eylemde hiçbir taşkınlık yapmadıkları halde polisten dayak yediklerini ve olay sırasında Akyel'in belinin kırıldığını belirterek yaşananlardan büyük ölçüde etkilendiğini söyledi.

BELİ KIRILAN TEKEL İŞÇİSİNİN AİLESİ TEDİRGİN
BELİ KIRILAN TEKEL İŞÇİSİNİN AİLESİ TEDİRGİN
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 11:59:00
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 18:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.Emin EKMEN IP: 193.140.0.xxx Tarih : 22.12.2009 14:11:04

geçmiş olsun hemşerim inşaallah bir an önce iyileşip çucuklarına kavuşman dileği ile