7
Mayıs
2024
Salı
MUŞ

Tekstil atölyesi açıldı

Muş Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde 8 yıldır kapalı bulunan tekstil atölyesi yeniden açıldı. Atölyede nevresim takımı üreten kız öğrenciler, aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ndeki öğrenciler tekstil sanatı öğreniyor. 8 yıldır kapalı bulunan tekstil atölyesi, Okul Müdiresi Selma Arı'nın göreve başlamasıyla yeniden açıldı. Seçmeli ders olarak verilen tekstil kursunu 5 öğrenci seçti. Bu yıl faaliyete başlayan tekstil atölyesi, okullardan da sipariş almaya başladı.

Çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdiresi Selma Arı, atölyenin yaklaşık 8 yıldır kapalı olduğunu ve göreve başladıktan sonra yeniden açtıklarını söyledi. Şu anda sadece 5 kız öğrencinin tekstil dersini seçtiğini kaydeden Selma Arı, ilk olarak Anadolu Öğretmen Lisesi'nden nevresim takımı siparişi aldıklarını belirtti. Nevresim takımlarını 15 günde tamamladıklarını vurgulayan Selma Arı, yeni sipariş almak için girişimlere başladıklarını kaydetti.

Tekstil atölyesinde kızların hem meslek öğrendiklerini hem de para kazandıklarını ifade eden Arı; "Şu anda sadece 5 kız öğrencimiz bu dersi seçti. Bu ders kız öğrenciler tarafından pek fazla bilinmediği için tercih sayısı da düşük oluyor. Biz siparişlerimizi almaya başladıkça bu dersi tercih eden öğrenci sayımızın da artacağını düşünüyorum. Çünkü tekstil atölyesinde öğrenciler hem meslek öğreniyor hem de cep harçlıklarını kazanıyorlar. Öğrencilere nevresim takımı başı yaklaşık 3 TL döner sermayeden para veriliyor. Bu dersi seçen öğrencilerimiz pişman olmadıklarını, tam aksine çok mutlu olduklarını söylüyorlar" dedi.

Muş'ta tekstil fabrikalarını her geçen gün arttığını vurgulayan Arı şöyle konuştu:
"Son teşviklerle Muş'ta sanayi anlamında gelişmeler kaydediliyor ve her geçen gün fabrika sayısı artıyor. Fabrika sayısı arttıkça ara personel ihtiyacı da doğuyor. Tekstil atölyemizde eğitim gören öğrencilerimiz mezun oldukları zaman bu fabrikalarda rahatlıkla iş bulabilirler. Çünkü fabrikalar her zaman kalifiye elemana ihtiyaç duyarlar."

Özellikle yatılı okullardan sipariş beklediklerini ifade eden Arı, "Okulumuzda iki farklı kalitede nevresim takımı üretiyor. Nevresim takımlarımız piyasadakilerden daha kaliteli ve daha hesaplı. Özellikle kamu kurumları ve okullardan sipariş bekliyoruz çünkü Muş'ta tekstil atölyesi bulunan tek okul biziz. Verecekleri siparişlerle hem öğrencilerimiz kazanacak hem de devletimiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2012 Çarşamba 15:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?