4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Telefonsuz köye fatura!

VARTO'DA TELEFON SORUNU

Muş'un Varto ilçesine bağlı Kartaldere köyünde ikamet eden vatandaşlar, telefonlarının arızalı olmasına rağmen fatura tanzim edildiğini öne sürdüler.

Varto'ya 28 kilometre mesafedeki 150 hane ve 400 nüfuslu Kartaldere köyünde telefon kablolarının yeraltında olması gerekirken yerüstünde olduğunu belirten köylüler, ayrıca telefonların çalışmadığını ve buna rağmen fatura tanzim edildiğini iddia ettiler. Telekom'a tepki gösteren köylüler, köyde internet ve telefon hizmeti alamadıklarını, buna rağmen kendilerinden para alınmasına anlam veremediklerini belirttiler.

3 yıldır telefonun arızalı olduğunu ve 400 TL fatura tanzim edildiğini dile getiren Emin Ataç isimli vatandaş, haksızlığa uğradığını söyledi. Kendilerinden haksız yere para tahsil edildiğini ifade eden Ataç, "Yaklaşık 3 yıldır telefonlarımız arızalı olmasına rağmen bizlerden para alınması haksızlık ve hukuksuzluktur. Bizden haksız yere para tahsil edilmesine rağmen neden arızalarımız giderilmiyor ve bize hizmet verilmiyor. Telefonlarımızın onarılmasını bekliyoruz" dedi.

480 TL telefon borcu yüzünden icraya verildiğini dile getiren Küçük Mehmet Korkmaz ise, "Köy muhtarımızla birlikte defalarca ilgili makamlara müracaat ettik. Tüketici Hakem Heyetine de müracaat etmemize rağmen telefon arılarımız giderilmedi. Ben 480 TL için icraya verildim ve bu parayı ödemek zorunda kaldım. Bu paralar Telekom tarafından bizden haksız bir şekilde alındı. Telefon kablolarımız olduğu gibi kesik. Sadece kışın Telekom şefimiz bir sefer gelip baktı yapmadan geri dönmek zorunda kaldı. Telefon kablolarımızın kopukluğu ve iletişimsizliğimiz bir tarafa yıkılan ve kırılan direklerin kablolarının yerde olması başka bir dert. Telekom'un bizden haksızlıkla icra yoluyla aldıkları paralar biz köylüleri mağdur etmiştir. Hizmetin verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Türk Telekom Muş İl Müdürü Ahmet Söylemez ise, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, haksız bir tahsilatın söz konusu olamayacağını söyledi. Arızalı telefonlara sabit ücret dışında bir ücret yansımayacağını ifade eden Ahmet Söylemez; "Köylülerimizin beyanı beni şaşırttı. Çünkü arızalı telefonlara sabit ücretten başka bir ücretin yansıması mümkün değil. Köylülerin iddia ettiği rakamlar ya eski borçtur ya da telefonları çalışıyordu. Zaten konunun icralık olması borcun eski olduğuna işarettir. Kabloların arızalarıyla ilgili de gerekli çalışmayı yapacağım. Yaklaşık 20 gündür yurtdışındaydım ve konuyu yeni öğrendim. Pazartesi günü köye ekip gönderip arızayı gidereceğiz. Ayrıca haksız tahsilat yapıldığını iddia eden vatandaşlarımız arzu etmeleri halinde faturalarını kontrol ederiz ve varsa haksız bir tahsilat kendilerine geri ödeme yaparız" şeklinde konuştu.

VARTO'DA TELEFON SORUNU
VARTO'DA TELEFON SORUNU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2010 Cumartesi 13:59:02
Güncelleme :18 Eylül 2010 Cumartesi 17:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?