4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Teşvik Yasası Muşlu yatırımcılara anlatıldı

Muş Valiliği tarafından Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda program ve yasa hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Toplantıda konuşan Muş Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, bu bölgenin kalkınması için iki önemli projenin mevcut olduğunu ve yatırımcıların bu projelerden yararlanmaları ile doğru orantılı olarak kalkınmanın gerçekleşeceğini söyledi.

 Valilik olarak projeleri tanıtmak ve yatırımcılara anlatmak için böyle bir toplantı düzenlediklerini belirten Aktaş, "Teşvik Kanunu ile, gelir vergisi muafiyeti, sigorta pirimlerinde iş veren muafiyeti , bedelsiz arsa ve enerji desteği sağlanmaktadır. Muş’ta kişi başına düşen milli gelir bin 500 doların altında olduğundan bu kapsamdan Muş ilimiz de yararlanıyor. DAKAP projesinde de bölgeler arası kalkınmışlık farkının giderilmesi amacı ile Muş, Bitlis, Hakkari ve Van illeri tespit edilmiştir. Bu iller içerisinden en iyi projeyi hazırlayacak olan geri ödemesiz krediyi alabilecek. Bizim amacımız Muş bu iki projeden yararlanabilsin ve kalkınmayı yakalasın" dedi.


Muş Ticaret Odası Meclis Üyesi Talip Devrim de, iki önemli projenin bulunduğunu ve bu projelerden yararlanılması gerektiğini belirterek, "Muş Türkiye’nin en geri kalmış illerindendir. Bu sebepledir ki, bu bölgelere yeterli yatırımın yapılması için başlatılan bu iki projeden Muş’un gerekli payı alabilmesi için büyüğünden küçüğüne herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor" dedi.

iha-muş
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 12:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?