3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Toprak evlerde kış hazırlığı

TOPRAK EVLERDE KIŞ HAZIRLIĞI

Muş'ta toprak evlerde oturan vatandaşlar, kar yağmadan önce evlerinin damlarını su akıtmasın diye önce çamurla, üzerini de naylonla kapatmak için hummalı bir çalışma sürdürüyorlar.

Muş'ta sonbaharın gelmesi ve hava sıcaklıklarının büyük ölçüde düşmesinin ardından vatandaşlar kış hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor.

Kış mevsiminde ve ilkbahar yağmurlarında damlarının su sızdırmaması için çalışmaya koyulan vatandaşlar, kışa hazırlıksız yakalanmak istemediklerini söyledi.

Kış mevsimi öncesinde kırsal kesimde toprak evlerde yaşayan çok sayıda vatandaş evlerinin damını toprakla sıvayıp naylonla kapatmaya başladı. Vatandaşlar, kış mevsimi öncesinde evlerinin damını kapattıkları naylonların rüzgara kapılmaması için poşetlere toprak doldurup dama serdikleri naylonun üzerine bırakmak için çalışmaya başladılar.

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Aşağı Üçdam köyünde yaşayan Yusuf Konuk isimli vatandaş, kış mevsimi için hazırlıklara başladıklarını söyleyerek, "Naylonları yağışlardan korunmak için bırakıyoruz. İçi toprak dolu poşetleri de ağırlık olarak kullanıyoruz. Her kış mevsiminden önce bu şekilde evlerimizi korumaya alıyoruz. Maddi imkanımız olsa betonarme ev yapardık ama imkanımız olmadığı için toprak evde yaşıyoruz" dedi.

İlçeye bağlı Sarıbahçe köyünde yaşayan Ersin Akkuş isimli vatandaş ise; "Yağışlı havalarda evlerin içerisine su akmaması için bu yöntem uygulanıyor. Bu sayede ne kadar yağış olursa olsun evin içerisine su sızmıyor" diye konuştu.

TOPRAK EVLERDE KIŞ HAZIRLIĞI
TOPRAK EVLERDE KIŞ HAZIRLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 14:27:03
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 18:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?