4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Törenle cüppe giydiler

Muş Alparslan Üniversitesi'nde düzenlenen törende 24 akademisyene cüppeleri giydi.


Muş Alparslan Üniversitesi Senato Odası'nda düzenlenen törene Üniversite Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, rektör yardımcıları, öğretim görevlileri ile doçent ve yardımcı doçent unvanı kazanan öğretim üyeleri katıldı. Cüppe töreninde konuşan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, bir süredir akademik yapılanma bazında devam eden personel alımı ve yapılan atamalara değindi. Prof. Dr İnanç, 2009-2010 eğitim öğretim yılında mevcut 17 bölüme ek olarak 14 bölüme daha öğrenci alacaklarını söyledi. Üniversitede öğrenci sayısının bin 700 civarında olduğunu ve bunun 2009-2010 eğitim öğretim yılında 3 bini bulmasını hedeflediklerini vurgulayan Prof. Dr. İnanç; "Muş Alparslan Üniversitesi öğretim üyesi açısından baktığımızdan kendi çalışmalarını götürecek düzeye ulaşmış bulunmaktadır. Bu da son derece memnuniyet verici bir durumdur. Bildiğiniz gibi öncelikle Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda yapılanmayı hedefledik. Bu bağlamda daha önce de Sağlık Yüksekokulu'nda bir bölüm, Eğitim Fakültesi'nde 3 bölüm aktif iken, 2009 - 2010 eğitim ve öğretim yılında Sağlık Yüksekokulu'nda yine bir bölüm, Fen Edebiyat Fakültesi'nde 4 bölüm ve Eğitim Fakültesi'nde ise 7 yeni bölümde öğrencilerimiz olacak. Meslek Yüksekokulu'nda ise 2 ekstra bölümü ile birlikte devam edeceğiz. Dolaysıyla 2009 - 2010 eğitim öğretim yılında mevcut 17 programımıza ek olarak 14 bölüme daha öğrenci alacağız. Bu yaklaşık bin 350 öğrenci potansiyeli demek. Dolaysala bugün için öğrenci sayısı bin 700 civarında olan Muş Alparslan Üniversitesi'nin 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında öğrenci sayısının 3 bini bulması hedefleniyor" dedi.


Son ilanla birlikte ek kontenjanlar kapsamında Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümüne de öğrenci isteyeceklerini vurgulayan İnanç, "Dolayısı ile yeni bölüm sayımız 15 olacak. Bu süreçte ilanlarımız da devam edecek. Ama hep baştan beri söyledik ki biz büyürken formalite büyümeyeceğiz, hep mümkün olduğunca makul bir şekilde homojen bir şekilde büyümeye çalışacağız. Fiziksel mekanlarımızı gelecek 3-4 yıl olarak değerlendireceğiz. Bu sene belki istersek 20-30 bölüme öğrenci alabiliriz, ama gelecek en az 3 yıl içinde ek fiziksel mekanlar elde edemeyeceğimiz varsayımı ile hareket ediyoruz. Dolaysıyla yeni aldığımız bölümleri gelecek yıllarda 2'nci ve 3'üncü sınıfların derslik ihtiyaçlarını da dikkate alarak yapılanacağız. Fakat her halükarda Muş Alparslan Üniversitesi o tatlı büyümesine devam edecektir. Bugün burada Doçent ve Yardımcı Doçent arkadaşlarımızın belgelerini vermek ve cüppelerini giydirmek için toplandık. Doçentlik olgunlaşma sürecidir, doçentlikten sonra da çok verimli bir dönem başlıyor" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından 24 akademisyene cüppeleri Prof. Dr. Nihat İnanç tarafından giydirildikten sonra rektörlük önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 21:10:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?