4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Trabzon'dan 180 öğrenci Muş'a geldi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Trabzon'dan 180 öğrenci Muş'a geldi. 

Dün akşam otobüslerle Muş'a gelen öğrenciler geceyi Rekabet Kurumu Lisesi Pansiyonu'nda geçirdikten sonra Muş Valisi Erdoğan Bektaş ile bir araya geldiler. Vali Bektaş'a, üzerine adının yazıldığı Trabzonspor forması ve 3 kilogramlık Trabzon ekmeği hediye eden öğrenciler, Trabzonspor lehine tezahürat yaptılar.
Öğrencilerin Muş'ta dört gün süre ile gezdirilip eğlenmeleri ve yeni arkadaşlar edinmelerinin sağlanacağını söyleyen Vali Bektaş, "Geçen yıl Muşlu çocuklarımız Trabzon'a gittiler, gezip gördüler ve çok güzel anılarla geri döndüler. Biz de bu sene Trabzonlu çocuklarımızı buraya davet ettik. İnşallah Trabzonlu çocuklarımızda buradan güzel anılarla memleketine dönerler. Kafalarınızda buraya gelmeden önce çok iyi bir Muş imajı olmayabilir. Ancak bu çalışma ile kafanızdaki gerçek olmayan Muş imajının daha güzel ve sempatik bir Muş imajı olarak yer değiştireceğini umuyoruz. Umarım, sizler burada birkaç gün eğlenip, gezer, mutlu olursunuz ve kalıcı arkadaşlıklarla dönersiniz. Bundan sonra da Muş ile Trabzon birbirine daha yakınlaşır. Ben de Trabzonluyum ama şimdi Muş'ta çalışıyorum" dedi. 

Trabzon'dan Muş'a gelen İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Salih Yılmaz ile Ferhat Yazıcı, Muş'a gelmekten ötürü mutlu olduklarını belirterek, "Geçen yıl Muşlu arkadaşlarımız Trabzon'a geldiler. Bu yıl da okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından biz de Muş'a gelip ziyarette bulunduk. Muş'a ilk defa geliyoruz. Şu anda bizim ilimizde kar yok ve buraya gelince karı görüp keyfini çıkaracağız. Ayrıca burada güzel arkadaşlıklar kurma şansını yakalayacağız" diye konuştular. 

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, öğrencilere atkı, bere ve eldiven hediye ettikten sonra başlayan gezi programı çerçevesinde öğrencilerin bugün aile ziyaretleri yapacağı belirtildi. Çeşitli okullardaki öğrencilerle bir araya gelecek olan Trabzonlu öğrenciler bugün Muşlu ailelere misafir olduktan sonra yarın da Muş Kayak Evi'nde düzenlenecek olan eğlence programına katılacaklar. Öğrenciler daha sonra Türklere Anadolu'nun kapılarının açıldığı Malazgirt ilçesini gezdikten sonra Trabzon'a dönecekler.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 15:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?