8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

Trafikte yeni düzenleme

TRAFİKTE YENİ DÜZENLEME

Muş Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından PTT Caddesi'nde süreli park tabelaları dikmeye başladı.

İl Trafik Komisyonu'nun aldığı kararlar hayata geçiriliyor. Komisyonda alınan karar gereği, daha önce 5 bölgede uygulanan süreli park uygulamasına PTT Caddesi'nde de geçildi.

Karar gereği 07:00 ile 19:00 saatleri arasında PTT Caddesi'nde tek yönde 20 dakika sınırlı süreli park yapılacak. Karar gereği trafik sürücülerinin karardan haberdar olmaları için trafik levhaları dikildi.

Trafik işaret ve levhalarının dikildiği çalışmalara katılan Muş Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hüseyin Şimşek, kararın İl Trafik Komisyonu tarafından alındığını söyleyerek, şehirdeki düzensiz park uygulamasının bu şekilde giderilmesinin istendiğini dile getirdi.

Muş'un en hareketli bölgelerinden birisinin PTT Caddesi olduğunu ifade eden Hüseyin Şimşek; "Buraya alışveriş için gelen vatandaşlarımız aracını park edecek yer bulamıyordu. Hal böyle olunca da esnafımızın işlerinde düşüş yaşanıyordu. Daha önce buradaki hareketliliği arttırmak için yol çift taraflı trafiğe açıldı ve tek yöne de park yasağı getirildi. Bu uygulamadan sonra PTT Caddesi'nde hareketlilik artmaya başladı. Bir süre sonra gerek işyeri sahipleri gerekse de başka sürücüler tarafından uzun süreli park edilen araçlar tekrar trafik sıkıntısı oluşturmaya başladı. Trafik Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda bu bölgede 20 dakika süreli park uygulamasına geçildi. Bu uygulamayla kimse aracını uzun süreli park edemeyecek ve bu bölgeye gelen vatandaşımız da rahat bir şekilde aracını park edip alışverişini yapacaktır. Karar çerçevesinde yoldaki taksicileri buradan çekeceğiz ve buradaki trafik sıkıntısı giderilmiş olacak" diye konuştu.

TRAFİKTE YENİ DÜZENLEME
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 14:47:03
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 14:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?