3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Tuğla Fabrikası satıldı

Muş İl Özel İdaresi tarafından 3 milyon 130 bin TL bedelle ihale edilen Tuğla Fabrikası'nın satış sözleşmesi imzalandı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen sözleşme imza töreninde Vali Erdoğan Bektaş, Korkut Kaymakamı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Edip Budan, TUN-TEM İlaç Sanayi İthalat İhracat Limitet Şirketi Yetkilisi Zabit Eker, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şihmus Sinecem, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Salih Kılıç, TSO yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları hazır bulundu.

Fabrika satış sözleşmesi imza töreninde konuşan Vali Erdoğan Bektaş, İl Özel İdaresine ait tuğla fabrikasının daha önce kiracı eli ile işletildiğini, yapılan sözleşmeden dolayı sorunlar baş göstermeye başladığını anlattı. Hatta küçük de olsa mahkemeleşmeye varan olayların cereyan ettiğini belirten Vali Bektaş " Tuğla fabrikamızın sağlam bir geleceğe sahip olabilmesi için yeni çözüm yolları üretmemiz gerektiğini düşündük ve doğrultuda hareket ettik. Netice itibarı ile fabrikanın satışı gerçekleştiğinde Muş'tan alınıp başka bir ile götürülmüyor yine burada Muş'ta faaliyetini gerçekleştiriyor. Fabrikanın satışının yapılmasında ne kadar doğru bir karar verdiğimiz çok kısa bir süre geçmeden ortaya çıkmış oldu. Fabrikayı işleten işletmeci geçen kapasite artırımına gitmezken, bu yıl fabrikayı satın aldığı için kapasite arttırışına gidiyor ve dolayısıyla istihdam edilecek insan sayısında da artış olması sağlanmış oluyor. Bu fabrikanın burada kurulmasındaki en temel amaç bugün gerçekleşmiş oluyor. Bu fabrikayı buraya kuranların en büyük amacı burada istihdam alanının yaratılması idi. Bugün bu amacı gerçekleştirme adına önemli bir adım attığımız için mutluyuz" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Edip Budan ise, "Muş ilinde fabrika ve sanayi kuruluşları yok denilecek azdı. İlimizde sanayinin gelişmesi ve kalkınmanın sağlanabilmesi adına İl Özel İdaresi tarafından 2003 yılında Kızılağaç Beldesinde Tuğla Fabrikası kurulmuştu. Bu fabrikanın kuruluş amacı yeni istihdam alanları yaratmak ve Muş iline müteşebbisleri çekebilmekti. Bizim için çok büyük bir öneme sahip olan Tuğla Fabrikamızın daha geniş kapsamlı hizmet sunabilmesi ve daha büyük bir istihdam alanı yaratabilmesi için satılmasına karar verdik. Bu nedenle İl Genel Meclisince 25 Mart tarihinde alınan karar ile Türkiye genelinde resmi gazete ve yerel gazetelerde ilanlarımızı yaparak ulusal bir ihaleye çıktık. Buna tek katılımcı Tun-Tem İlaç. San. İnş. Ltd. Şti. oldu. 3 milyon 130 bin TL bedel mukabilinde fabrikamıza talip oldu ve bugün imzalanacak sözleşme ile fabrikamızın satışı gerçekleşmiş olacak" dedi.

Tuğla Fabrikasını satın alan TUN-TEM İlaç San. İht. İhr. Ltd. Şti yetkilisi Zabit Eker de, "İlimizde yeni istihdam sahası yaratmak, yeni sanayileşme hamleleri atmak oldukça zor bir iştir. Ama bana göre bu zorluk tıpkı bir ibadet sonrası yaşamış olduğumuz huzur gibi mutluluk verici bir duygudur. İl Özel İdaresi tarafından 2003 yılında yaptırılan Tuğla Fabrikasını kiracı olarak işlettik. Büyük bir özveri ile Muş'ta üretimini gerçekleştirdiğimiz tuğlayı hem ilimizde hem de bölgede kabul edilebilir bir kalite saygınlığına kavuşturduk. Zaman içerisinde kiracılığın getirmiş olduğu sıkıntıları elbette yaşadık. İstediğimiz gibi bir çalışma ortamı yaratamıyor, kapasite kullanımı konusunda gerekli çalışmaları gerçekleştiremiyorduk. İl Genel Meclisi tarafından alınan satış kararının fabrikayı almaya talip olduk. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Satış sürecinde bize gösterilen iyi niyet bizleri sevindirmenin yanı sıra çalışma şevkimizi arttırmıştır. Bundan sonraki süreçte çalışmalarımızı daha hızlandırıp kapasitemizi arttırarak, üretimimizi iki katına çıkararak çalışmalarımıza devam etmeyi hedefliyoruz. Gerçekleştirilen bu satışın diğer girişimcilere örnek, memleketimize hayırlı bir yatırım olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından satış sözleşmesi taraflarca imzalandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 17:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?