3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

TUHAD-DER'den fakslı eylem

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuksal Yardımlaşma Dayanışma Derneği (TUHAD-DER) üyeleri İçişleri Bakanlığı’na ve Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüklerine kınama faksı çektiler.

Dün öğle saatlerinde Muş Postanesi önünde toplanan TUHAD-DER'e bağlı grup adına Başkan M.Ali Karagüzel, eylem öncesi bir açıklama yaptı. TUHAD-DER Muş Şubesi Başkanı M.Ali Karagüzel, Bozüyük’te yaşanan olaylara değinerek; “Her yıl sorunsuz olarak yapılan Gemlik yürüyüşüne engel olmaya çalıştılar. Yasal olmayacak bir şekilde firmalar tehdit edildi, şoförler tehdit edildi, yollardan geri çevrildi, yola çıkabilenler ise İnegöl ve Gemlik çevresinde barikatlar kurularak halkın Gemlik’e ulaşmasını engelledirler. Şiddeti benimseyen bazı guruplar bunun la da yetinmediler. Zorla geri çevrilen konvoya Bilecik ilinin Bozüyük ilçesinde güvenlik güçlerinin yardımı ve desteği ile tüm araçlar durdurularak tahrip edilmiş, yolcular ise linç edilmeye, diri diri yakılmaya çalışılmıştır. Sonuçta 144 kişi vahşice linç edilmeye çalışılmıştır. Bunların içinde yaşlılar ve kadınlar en fazla darbe alanlardır. 21. yüzyılda dünya başka hiçbir yerde böyle bir vahşet görmemiştir” dedi.

Açıklamanın ardından bir grup TUHAD-DER üyesi, İçişleri Bakanlığı'na ve Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne faks çekti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı postane önündeki grup, sessizce dağıldı.

Nejdet Armağan-KENTHABER
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 14:47:52
Güncelleme :8 Eylül 2005 Perşembe 23:39:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?