19
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Türkiye Okuyor kampnyası start aldı

Muş Valisi İbrahim Özçimen, vatandaşların kitap okuma alışkanlığı kazanması için il genelinde kütüphaneler kurmak için çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Muş'ta, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayesinde, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nin başlattığı "Türkiye Okuyor" projesi çalışmalarının startı verildi. Proje kapsamında yapılacak çalışmalar için Muş Valiliği toplantı salonunda düzenlenen toplantıda bilgi alış-verişinde bulunuldu. Muş Valisi İbrahim Özçimen başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Necmettin Dede, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Eyüp Bölük, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Muş Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Talip Devrim, Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Salih Kılıç ve milli eğitim müdürlüğünde görevli çalışanlar katıldılar.

'Türkiye Okuyor' projesinin Muş'ta başarı ile yürütülmesi için yapılacak çalışmaları en ince ayrıntısına kadar tasarlandığını söyleyen Muş Valisi İbrahim Özçimen, "Bizler okuyarak bir yerlere varacağız. Çocuklarımızın, beyinlerinin, kalplerinin ve ufuklarının gelişmesi okumaktan geçer. Ancak biz bu mücadeleyi yoksulluk ve fakirlik içerisinde bin bir güçlükle veriyoruz. Muş'u başka illerle bir tutmamak lazım. Burası sosyo-ekonomik açıdan en geri kalmış il. Burada çok kütüphane ve çok kitaba ihtiyacımız var. Her okula kütüphane kurmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarla çocuklarımızın okumasını sağlamış olacağız. Bu kampanya dört yıl sürecektir ve bu kampanyanın henüz başındayız ve yeni başlıyoruz" dedi.

Toplantıda konuşan Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar ise, kampanya çerçevesinde daha önceden yaptıkları bazı çalışmalar olduğunu anlattı. Bu konuda sivil toplum örgütlerinin destekleri olduğunu, halen Muş'ta 10 kütüphane kurulduğunu belirten Bayraktar "Kütüphane kurma çalışmaları halen devam etmektedir. Okullarımızda kurulan bu kütüphanelerde ise 3 binden fazla kitap bulunma zorunluluğu var. Okullarımızda bulunan kitapların tozlu raflarda beklemesine müsaade etmeyeceğiz ve sürekli okunmasını sağlayacağız. Bu konuda internet kafelerde ve kıraathanelerde okuma köşeleri oluşturulması bu kampanyada yürütülecek çalışmaların bazılar. Bu kampanya Cumhurbaşkanlığı'nın valiliklere vermiş olduğu bir görev neticesinde ortaya çıkmıştır. Biz sekreterya görevini yürüteceğiz. Sayın valimizin başkanlığında herkes bu kampanyada olacak. Gerektiği takdirde biz kütüphanesi olmayan okullarımızı il kütüphanemize üye yaparak çocuklarımızın okumasını sağlayacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 12:11:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?