4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Üçüzlere Kızılay'dan yardım

ÜÇÜZLERE KIZILAY'DAN YARDIM

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Oğulbalı köyünde yaşayan Sıdık ve Birsen Tuncer çiftinin üçüzlerine Kızılay Muş Şube Başkanlığı tarafından yardım edildi.

6 yıl önce evlenen ve 3 yaşında bir kızları bulunan Tuncer çiftçi, ikiz bebek beklerken yaklaşık bir yıl önce üçüz çocukları dünyaya geldi. Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'nde sezaryenle dünyaya gelen üçüzlere maddi imkansızlıklar sebebiyle bakmakta büyük sıkıntı yaşadıklarını söyleyen baba Sıdık Tuncer, yazın çobanlık yaparak ailesini geçindirmeye çalıştığını, işsiz olduğu için dört çocuğa bakmanın zor olduğunu ve yardıma muhtaç hale geldiğini söyledi.

Özürlü olduğu için her işte çalışamadığını ifade eden Sıdık Tuncer; "Köyde yazın çobanlık yaparak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Üçüz çocuklara bakmakta oldukça zorlanıyoruz. Anne sütü yetmeyince çocukların mama ihtiyaçlarını ve diğer giderlerini karşılamakta güçlük çekiyoruz. Maddi durumumuz yok. Köyde ne bir tek hayvanım ne de bir metrekare arazim var. Benim hiçbir şeyim yok. Kolumdan da özürlüyüm. Ağır hiçbir şey kaldıramıyorum. İş aradım, ancak maalesef bulamadım. Çok zor durumdayız. Artık üçüzlere bakamıyoruz. Üçüz çocuğumuz oldu ama sevinemiyoruz. Ne yapacağımızı da bilemiyoruz. Bugün Kızılay'dan yardım almak için geldik. Kızılay Başkanı 6 aylık gıda ve giyim yardımı yaptı. Ancak bunlar geçici bir süreçtir, kalıcı bir iş istiyorum aksi halde bu çocuklarım açlıktan ölecekler" dedi.

Ailenin durumunu basın mensuplarından öğrendiğini dile getiren Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç da, Kızılay olarak ihtiyaç sahibi aileleri unutmadıklarını kaydetti. Tuncer ailesine de bir yıllık temel ihtiyaç malzemesi vereceklerini vurgulayan Cengiz Koç, aile reisine de bir iş ayarlamaya çalışacağını belirterek; "6 nüfuslu aile geçimlerini güçlükle sağlıyor. Babanın engeli de var. Üç tane bir yaşında çocukları var. Yaptığımız araştırmada ailenin çok mağdur olduğu ve devamlı bir gelire ihtiyaçları olduğunu tespit ettik. Kızılay olarak aileye ilk etapta çocuk bezi, mama, pirinç ile giyim yardımı yaptık. Ayrıca bu ailemize har ayın 15 ile 20'si arası birer aylık temel gıda maddesi yardımında bulunacağız. Bu yardımlar babaya sabit bir gelir sağlayıncaya kadar devam edecek. Aile reisinin bir engeli söz konusu. Ona uygun, onu da bedenen yormayacak bir iş arayışında bulunacağız" dedi.

Kızılay Muş Şube Başkanlığı tarafından üçüzlere bir aylık mama, çocuk bezi ve giyecek yardımı yapılırken, ayrıca Kızılay Kan Merkezi Doktorları tarafından üçüzler sağlık taramasından geçirildi.

ÜÇÜZLERE KIZILAY'DAN YARDIM
ÜÇÜZLERE KIZILAY'DAN YARDIM
ÜÇÜZLERE KIZILAY'DAN YARDIM
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 12:22:03
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 17:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?