4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Üçüzlere sevinemediler

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Oğulbalı köyünde yaşayan Sıdık ve Birsen Tuncer çifti, maddi imkansızlar nedeniyle üçüzlerine bakmakta güçlük çekiyor. Kendilerine uzanacak bir yardım eli bekleyen kolundan özürlü baba Sıdık Tuncer, "Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

5 yıl önce evlenen ve 2.5 yaşında bir kızları bulunan Tuncer çiftçinin, ikiz bebek beklerken üçüz çocukları dünyaya geldi. Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'nde sezaryenle dünyaya gelen üçüzler ailelerine sevinci ve şoku birarada yaşattılar. Çobanlık yaparak ailesini geçindirmeye çalışan kolundan özürlü baba Sıddık Tuncer (27), bir anda dört çocuk babası olduğunu ve ne yapacağını şaşırdığını söyledi. Dört çocuğa bakmanın zor olduğunu ve yardıma muhtaç hale geldiğini belirten Tuncer, "Köyde yazınçobanlık yaparak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Eşim hamile iken doktorlar ikiz olacağını söylemiştiler. Eşimi doğum yapma zamanı geldiğinde Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne getirdim ve oradan hemen Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'ne sevk ettiler. 27 Aralık'ta sezaryenle gerçekleştirilen doğumda bir erkek, iki kız çocuk dünyaya geldi. Üçüz çocuklara bakmakta oldukça zorlanıyoruz. Anne sütü yetmeyince çocukların mama ihtiyaçlarını ve diğer giderlerini karşılamakta güçlük
çekiyoruz. Maddi durumumuz yok. Köyde ne bir tek hayvanım ne de bir metrekare arazim var. Benim hiçbir şeyim yok. Kolumdan da özürlüyüm. Ağır hiçbir şey kaldıramıyorum. İş aradım, ancak maalesef bulamadım. Çok zor durumdayız. Artık üçüzlere bakamıyoruz. Üçüz çocuğumuz oldu ama sevinemiyoruz. Ne yapacağımızı da bilemiyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan şu ana kadar 200 TL aldık ancak yetmiyor. Bir kez de komşularımız kendi aralarında para toplayarak yardım ettiler.
 Devletimizden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Çocukların ismini de Batuhan, Aynur ve Evin koyduk" dedi.

Anne Birsen Tuncer (25) ise, "Çocuklarımızın dünyaya geldiklerine sevinemedik. Benim sütüm üç çocuğa yetmiyor. Onlara mama almak lazım. Ancak hangi parayla alacağız? Durumumuz çok kötü. Hiçbir yerden gelirimiz yok. Ne yapacağımızı bilemeyecek haldeyiz. 2,5 yaşında bir kızım daha var, o da çok küçük. Yardım bekliyoruz. Devlet olsun, hayırseverler olsun yardımlarını bizlerden esirgemesinler" diye konuştu.

Öte yandan Korkut Kaymakamı Ali Edip Budan, Tuncer çiftine 200 TL maddi yardımda bulunduklarını söyledi. Çocukların mama ihtiyacını gidereceklerini ve mağdur etmeyeceklerini ifade eden Kaymakam Budan, ''Ailemize gereken desteği sağlamaya çalışacağız. Devlet olarak yardıma muhtaç her vatandaşımızın yanındayız'' dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 14:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?