3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Uludağ değil 'Muş'

Muş’ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’Valilik Kupası Kayak Yarışması’ kayakseverlerden büyük ilgi gördü. Kayak sporunun yaygınlaştırılması ve Muş’un kayak merkezi haline gelmesini sağlamak amacıyla Muş Valisi İbrahim Özçimen’in talimatları doğrultusunda düzenlenen kayak yarışında sporcular, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Düzenlenen yarışları başından sonuna izleyen ve Muş için güzel günlerin yakın olduğunu söyleyen Muş Valisi Özçimen, Muş’ta değerlendirilmesi gereken bir kayak potansiyelinin olduğunu vurguladı. Amaçlarının, Muş’u kayak merkezi haline getirmek olduğunu kaydeden Özçimen, "Kayak Merkezi 2 yıldır oldukça faal olmaya başladı. Vatandaşlar büyük ilgi gösteriyorlar. Biz, Muş’ta kayak sporunun gelişmesini ve Muş’a kayak sporu vasıtası ile girdi sağlamayı planlıyoruz. İnşallah gelecek yıllarda Muş Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki önemli kayak merkezlerinden birisi olur" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Kayak Merkezi’nde 3 kategoride düzenlenen yarışlarda 10-15 yaş arası bayanlarda Buşra Koçlardan birinci, Nida Solmaz ikinci ve Necla Önal üçüncü olurken, 10-15 yaş arası erkeklerde ise, birinciliği Ozan Arif Önal, ikinciliği Raşit Karakaya ve üçüncülüğü Diyadin Aktı paylaştı. 40 yaş ve üstü erkeklerde ise birinciliği Kenan Ak, ikinciliği Bayram Has ve üçüncülüğü de İkram Ak aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2005 Cumartesi 21:15:09
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 20:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?