8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

UMKE'den aşı seferberliği

Muş Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), çocukların karma aşılarını ağır kış şartlarına rağmen köylere ulaştırdı.

Çocuklara düzenli olarak yapılması gereken karma aşılar için UMKE seferber oldu. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımı güçlükle sağlanan merkeze bağlı Üçevler grup köylerine karma aşıları götüren ekip, zaman zaman zor anlar yaşadı. Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu bölgede, kara saplanan araç kürekle kurtarıldı.

Yaklaşık 1 saatlik zorlu yolculuğun ardından Üçevler köyüne ulaşan UMKE, Üçevler Sağlık Ocağı'nda görev yapan sağlık personeliyle birlikte Ağıllı ve Ekindüzü köylerine geçti. Burada tespit edilen çocukların aşılarını yapan sağlık memurları, ayrıca Ağıllı İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrencilere de sağlık konusunda eğitim verdi.

Geçmiş yıllarda hastaları olduğu zaman kızaklarla il merkezine gittiklerini söyleyen Mehmetcan Çalkır isimli vatandaş, kış mevsiminde köylerinde sağlık personeli görmenin sevindirici olduğunu belirtti.

Maşallah Sune isimli vatandaş ise, kış mevsiminde doktor yüzü görmediklerini ifade ederek, "Köyümüzdeki çocuklar daha önceden doktor yüzü görmüyordu. 6 ay boyunca hiçbir doktora ulaşamıyorduk. Hastamız olduğu zaman kızakla merkeze gidiyorduk. 6-7 saat boyunca tepeleri aşarak gidiyorduk. Bazen tipiye yakalanıyorduk, ölümden dönüyorduk. Şimdi sağlık personelleri köyümüze kadar gelip hem çocuklara hem de yaşlılara bakıyor" dedi.

112 Acil Servis Müdürü ve UMKE Sorumlusu Bülent Şener ise, ulaşımı zor sağlanan bölgedeki çocukların aşılarını yapmak için bölgeye gittiklerini belirterek, "Üçevler grup köylerinde çocukların aşılarının yapılması için UMKE ekipleriyle birlikte bölgeye geldik. Çocukların aşılarının eksik kalmaması için ulaşımın zor olduğu bu bölgede çalışma yaptık. UMKE, sadece afetlerde hizmet vermiyor, ulaşımı zor olan bölgelere de gidiyor. Bu bölgelere gidip sağlık personeliyle birlikte çocukların aşılarını yapıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2011 Cuma 18:31:13
Güncelleme :30 Aralık 2011 Cuma 09:37:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?