3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Umutlar pancara bağlandı

Muş Pancar Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Seçkin, geçmiş yıllara oranla pancarın bu yıl oldukça verimli olduğunu ve kota fazlası ürün elde edileceğini söyledi.

Makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Pancar Kooperatifi Başkanı Seçkin, çiftçinin kota fazlası ürünün, sadece bu yıla mahsus olarak alınması için yetkililerin duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Muş merkez ve ilçelerin yanı sıra 129 köyde 17 bin pancar çiftçisinin 101 bin 570 dönüm alanda ekim yaptığını söyleyen Seçkin, "Pancar bu yıl oldukça verimlidir. Pancarda kota bulunması sebebiyle her çiftçinin teslim edeceği kota bellidir. Ancak bu yıl pancarın verimli olması sebebiyle çiftçilerimizin yetiştireceği pancarın yarısından fazlası elinde kalacak. Bizim yetkililerden isteğimiz sadece bu yıl elimizde kalacak olan pancarlarında alınmasıdır. Muş’ta başlıca geçim kaynağı olan pancar çiftçinin tek umut kaynağıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2005 Pazartesi 13:15:52
Güncelleme :2 Temmuz 2005 Cumartesi 16:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet akın IP: 81.215.50.xxx Tarih : 10.08.2005 21:39:59
bu insalarımız ne olcak acaba çok merak ediyom ne zamana kadar yoksuluk çekecek bu güzelim muşun halkı onların suçu ne muş lu olmakmı acaba büyük iş adamlarına sesleniyom insanlarımızın saygı gösterdiği sayın çok kıymetli milet vekillerimize soruyorm bu insanların suçu muşlumu olmak yoksa sizler veilerimi olmak sizi vekil diye seçmekmi siz söyleyin bari ne olcabu insanlara ben ne olcam ahmet mehmetne olcak soruyorum yazık hepimize yeter artık