3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Üst geçide yeni düzenleme

Muş'un İstasyon Caddesi'nde 1995 yılında inşa edilen ve vatandaşlar tarafından pek fazla kullanılmayan üst geçide yeni düzenleme yapıldı.

Muş Belediyesi, merdiven aralıklarının açık olması sebebiyle etek giyen bayanlar tarafından kullanılmayan üst geçidin açık olan yerlerini, demir kaynak yaparak kapattı. Muş'un İstasyon Caddesi üzerinde dönemin Belediye Başkanı Abdulkadir Turan tarafından yaptırılan ve yıllardan beri vatandaşlar tarafından rağbet görmeyen üst geçit, etek giyen bayanlara da hizmet verecek şekilde dizayn edildi. Vatandaşların yolu uzatmamak ve etekli bayanların da merdiven aralıklarının açık olduğu gerekçesiyle kullanmadığı üst geçitte yapılan düzenlemeyle ilgili olarak açıklamada bulunan Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, üst geçidin modern bir hale getirileceğini söyledi. Necmettin Dede, etekli bayanların kullanması için merdiven aralıklarını kapatarak işe başladıklarını söyleyerek, "Üs geçidin üstünü de Ankara'daki geçitler gibi plastikle kapatacağız. Bu üst geçidi hem geçit hem de dinlenme yeri olarak yapmayı planlıyoruz. Bu konuda çalışmalar sürdürülüyor" dedi.

Üst geçidin yeniden dizayn edilmesine bazı vatandaşlar tepki göstererek, yapılan harcamanın boş yere olduğunu söyledi. Üst geçidin bulunduğu sanat okulu mevkiindeki öğrenciler tarafından bile kullanılmamasına rağmen ek bir maliyet çıkarmanın anlamsız olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Üst geçit yıllardan beri kullanılmıyor. Bu üst geçit çocuklar tarafından bile kullanılmazken bayanlar için dizayn edilmesi çok gereksiz" yorumunda bulundu.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 13:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan yılmaz IP: 81.215.61.xxx Tarih : 24.11.2005 19:49:34
Valla bizim başka işimiz yok anlaşılan.Sayın başkan göze hitap ediyor öze değil...boş işler bunlar