3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Uygun Ailesi yardım bekliyor

Muş'ta aşırı yağışlar sebebiyle barındıkları toprak evde hasar meydana gelen Uygun ailesi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Muş'un Kale Mahallesi'nde Buğday Meydanı arkasındaki Saray Camii yakınında bulunan ve 8 kişinin barındığı iki katlı toprak ev çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı. Uzun yıllar önce yapılan ve yağışlar sebebiyle büyük ölçüde hasar gören toprak evde yaşayan Uygun ailesi, komşularına taşınmak zorunda kaldı.

Altı çocuğu ve eşi ile birlikte kaldıkları toprak evin yıkılmak üzere olduğunu belirterek yardım isteyen Ayhan Uygun, evinin bir çok yerinde çatlakların oluştuğunu ve her an için yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Eşyalarının bir bölümünü taşıdıklarını ve bir bölümünün halen evde olduğunu söyleyen Ayhan Uygun, kendilerinin de komşularında kaldıklarını kaydetti. Korkudan evlerine giremediklerini söyleyen Ayhan Uygun, "Yıllardan beri bu toprak evde oturuyorum. Aşırı yağışlar sebebiyle evimin birçok yerinde hasar meydana gelmiştir. Evin her an çökebileceğini göz önünde bulundurarak çocuklarım ile birlikte geçici olarak komşumuzun bir odasına sığındık. Bir kısım eşyalarımı taşıdım, diğer eşyalarım yer olmadığı için evimin balkonuna topladım. Hasar tespitinin yapılması için Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ne müracaat ettim. İşsiz olduğum için ev yapacak durumda değilim. Devletten yardım istiyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 12:51:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?