3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Vali Bektaş sel bölgesinde

VALİ BEKTAŞ SEL BÖLGESİNDE

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, beraberindeki heyet ile birlikte sel altında kalan Yoncalı beldesinde incelemelerde bulundu.

Vali Erdoğan Bektaş, beraberindeki İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar ve bazı kurum amirleri ile birlikte sel suları altında kalan Yoncalı beldesine geldiler. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Bektaş, "Allah'a şükürler olsun ki can ve mal kaybı yaşanmadı. Selin açtığı yaraları saracağız. Olayın köklü çözümü belli, o da Körsu Nehri'nin genişletilmesidir. İş sezonun açılması ile birlikte derenin genişletilmesi için hemen çalışmalara başlanacak. Zaten beldemizde sel olduğu günden beri ilçe kaymakamımız burada çalışmalar yürütüyor, biz de sürekli takip ediyoruz. Vatandaşımızın başına gelebilecek her türlü olayı engelleyecek plan ve projelerimizi hazırlamış bulunmaktayız. Ama suların çekilmesini bekleyen ekiplerimiz, biran önce bu sorunun ortadan kaldırılması için çaba sarf edecek" dedi.

Yoncalı Belde Belediye Başkanı Bedrettin Akdeniz, her yıl aynı bu çileyi çektiklerini belirterek, "Yaklaşık 6-7 yıldır aynı sorunları yaşanıyor. Devlet Su İşleri Müdürlüğü mutlaka bu dereye bir çözüm getirmelidir. Cumhuriyet Mahallesi'nde 70, Hürriyet Mahallesi'nde ise 30 hane sular altında kaldı. Göreve geldiğim günden beri yaptığımız yollar ve su şebekeleri tahrip oldu. Devletten destek bekliyoruz. Belediyemizin afet kapsamına alınmasıyla hep beraber beldemizin sıkıntılarını el birliği ile çözeceğiz" dedi.

İlçe kaymakamı Fatih Aksoy da, can kaybının dışındaki tüm sorunların çözülebileceğini ifade ederek, "Can gitti mi geri gelmez, ama meydana gelen hasarların hepsi eskisinden daha iyi bir şekilde yapılır. Körsu Nehri koordinasyon toplantısında dile getirdik, Göllüova'dan başlayarak Yoncalı beldesine kadar istinat duvarı yapılacak. 12 metre genişliğinde kanal yapılarak derenin ıslahı için çabamız oldu. Bu yıl kesinlikle bu beldemizde bu sorunu çözeceğiz. Bugün beldemize 250 paket gıda yardımız da oldu" şeklinde konuştu.

VALİ BEKTAŞ SEL BÖLGESİNDE
VALİ BEKTAŞ SEL BÖLGESİNDE
VALİ BEKTAŞ SEL BÖLGESİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 10:23:02
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 13:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?