4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Vali Bektaş'a suç duyurusu

MUŞ VALİSİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Bulanık olaylarında hayatını kaybeden Necmi Oral ve Kemal Ağcan'ın aileleri, Muş Valisi Erdoğan Bektaş hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Muş Cumhuriyet Basşavcılığı'na şikayet dilekçesini teslim eden Oral ve Ağcan ailelerinin avukatları Vedat Şengöl ve Abdulbaki Çelebi, Vali Erdoğan Bektaş'ın, 'Yargı görevini yapanı etkileme, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, soruşturmanın gizliliğinin ihlali, görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma' suçlarını işlediklerini iddia etti. Bektaş hakkında TCK'nın 277, 285, 257 ve 288. maddelerinin ihlalinden dolayı soruşturma başlatmasını talep ettiklerini ifade eden avukatlar, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Daha önce yaptıkları basın açıklamalarıyla Muş Valisi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Oral ve Ağcan ailelerinin avukatlarından Abdulbaki Çelebi, "Savcılığın resen harekete geçmesini bekledik. Bugüne kadar herhangi bir soruşturma açılmadığı için biz şikayet dilekçesi verdik" diye konuştu.

Muş Valisi Erdoğan Bektaş ise şikayet dilekçesinin içeriğini bilmediği için yorum yapamayacağını söyledi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçede, özellikle olaylarda ölen Kemal Ağcan'ın Vali Bektaş tarafından suçlu ilan edildiği ve yaptığı açıklamalarla soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği konuları üzerinde duruldu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 12:02:01
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 18:58:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?