4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Vali Bektaş'tan TARMİSS'te inceleme

MUŞ VALİSİ BEKTAŞ TARMİSS'TE İNCELEMELERDE BULUNDU

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Malazgirt'te kurulan Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesi'nin (TARMİSS)yavaş yavaş canlanacağını söyledi.

TARMİSS'te incelemelerde bulunan Vali Erdoğan Bektaş, fabrika sahipleriyle görüştü. Çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Bektaş, TARMİSS'te yapılan 12 fabrikanın 11'ini kiraya verdiklerini söyledi. Sanayi sitesinin Malazgirt'e can vereceğini ifade eden Bektaş; "Fabrikalarımız yavaş yavaş faaliyete geçiyor. Fabrikaların çoğunluğu tarım aletleri ve tarım makinelerini üretiyorlar. Bunların yanında ayrıca mobilya gibi farklı sektörlerden de işletmecilerimiz var. 12 adet binamızdan sadece boşta olan bir tanesi elimizde var ve diğer fabrikalarımız faaliyete tamamen girmiş diyebiliriz. Sanayi sitemiz yavaş yavaş canlanmaya başladı. Bu fabrikalarımız Malazgirt'te can verecek. Bu fabrikalarımızı kiraya verirken istihdam şartı ile verdik. Bu bölgede fabrikalar kısa sürede kuruldu ve kısa sürede canlanmasını da bekliyoruz. Bölgeye ciddi bir canlılık getireceğine inanıyoruz. Bütün maliyetimiz 4,5 Milyon TL'dir. Bu maliyet altyapı, arsa ve fabrikaların kurulmasına kadar kapsıyor. Biz bu fabrikalarımızın Malazgirt ilçemize, ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Erhan Hanay isimli işletmeci ise; "Tarım makinesi imalatı yapıyorum. Burada 11 fabrikatör arkadaş var. Daha önce küçük sanayi sitesinde 240 metrekarelik alanda üretim yapıyordum. Yerlerimiz yeterli olmadığı için istenilen düzeyde üretim yapamıyorduk. Sayın valimizin ve Bakanımız Zafer Çağlayan'ın girişimleri sonucu burası açıldı. Şu anda daha rahat çalışma alanları oluşmuş durumda" diye konuştu.

MUŞ VALİSİ BEKTAŞ TARMİSS'TE İNCELEMELERDE BULUNDU
MUŞ VALİSİ BEKTAŞ TARMİSS'TE İNCELEMELERDE BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 15:09:01
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 16:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?