26
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Vali öğretmen sorununu değerlendirdi

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, öğretmen sorununun çözümü için alt yapı hizmetlerine önem verip şartların iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. 

Ağıllı köyüne giderek vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Vali Erdoğan Bektaş, vatandaşların öğretmen talebi ile karşılaştı. 

Muş merkezden 45 kilometre mesafedeki 40 hane ve 185 nüfuslu olan köylerindeki 40 öğrenciye bir vekil öğretmenin eğitim verdiğini kayden vatandaşlar, Vali Erdoğan Bektaş'tan asil ve yeteri kadar öğretmen talebinde bulundular. Köylerinde öğretmen lojmanının da bulunduğunu kaydeden vatandaşlar, "Bizim köyümüze yeter ki asil bir kadrolu öğretmen gelsin, her türlü ihtiyacını biz karşılarız. Öğretmenimize sahip çıkarız. Burada öğretmenin rahat etmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" diye konuştular. 

Çocukların eğitim ve öğretimden mahrum kaldığını söyleyen Ağıllı Köyü Muhtarı Aziz Süne, "Köyümüzdeki öğrenciler yeteri kadar eğitim alamıyorlar. İlköğretim dördüncü sınıfa giden öğrencinin okuma yazma bilmediğine şahit oluyoruz. Bu sebeple öğretmen ihtiyacımızın giderilmesini talep ediyoruz" dedi. 

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, bu bölgelerde öğretmeni tutabilmek için alt yapıya önem verilmesi gerektiğini ve şartların iyileştirilmesinin önem arz ettiğini kaydetti. 

Bektaş "Burada yol olmayınca öğretmen olmaz, öğretmen olmayınca öğrenci olmaz, öğrenci olmayınca hiç biri olmaz. Vatandaş çocuğunu okutmak için kışın şehirlere taşımak zorunda kalıyor. Bütün bunlar hizmet kalitesi yükseldikçe bu işler de yükselecek. Yol sürekli kapalı olduğu için öğretmenler buralara gelmek istemiyorlar. Bu son kararnamede bir kısım istifalar oldu. Bize gelen öğretmenleri tayin oldukları yerlere çekmediğimiz için istifa ederek gittiler. Bu da bizim kaybımız olmuştur. Burada hem öğretmeni rahat ve huzurlu çalıştırabilmemiz lazım hem de okullarımızı öğretmenle buluşturmak lazım. Alt yapı çalışırsa öğretmen gelir, alt yapı olmayınca öğretmen gelmez. Burada bazı sıkıntılar var, ama bunu telafi etmeye çalışıyoruz. Ciddi sıkıntıların olmaması için gayret gösteriyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 18:05:03
Güncelleme :16 Aralık 2008 Salı 18:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet hanifi taşdemir IP: 193.140.107.xxx Tarih : 31.12.2008 12:57:21

evet gercekten dogunun bır ili olarak gerek egıtım gerek saglık gerekse tum alanlarda geri kalmış değil geride bırakılmıştır muş yonetimıne gerekse halka bu konuda cok görev dusmekte ve herkes kendine duşeni layıkıyla yerine getırmelidir valimiz yanımızda artık kalanı allahın izniyle hukumet yerine getırır talebımızı yazin cenetıne kışin kutbuna yani muslulara selam olsun