4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Vali'den büyük hedef

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, 26 Ağustos 2009'da düzenlenecek olan Malazgirt Zaferi törenlerine kadar 26 fabrikayı faal hale getirip açılışlarını da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yaptırmayı hedeflediklerini söyledi. 

Muş Valiliği tarafından düzenlenen '1. Muş Geliştirme İstişare Toplantısı'nda konuşan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Muş'un kalkınması için büyük bir hedef belirlediklerini açıkladı. Muş Polis Evi'nde iş adamları ve esnafların katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Erdoğan Bektaş, "26 Ağustos Malazgirt Zaferi'nde ilimizde 26 fabrikanın açılışını yapmayı planlıyoruz. Bu oldukça büyük bir hedef. Ama biz kendimize büyük bir hedef belirledik. 26 Ağustos'a kadar bu hedefe ulaşmaya çalışacağız. Ancak bu rakam 26 olmazsa da 18 olur, 20 olur. Ama biz tüm çabamızı sarf edeceğiz. Umarım bu rakama ulaşırız" dedi.

TEKEL DEPOLARI TEKSTİL VE AYAKKABI FABRİKASI OLUYOR 

26 Ağustos'ta açmayı planladıkları fabrikalarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali Erdoğan Bektaş, "Tekel'e ait boş bekleyen 5 adet depomuz vardı. Bu depoların İl Özel İdaresi'ne devrini sağladıktan sonra İstanbul'da faaliyet gösteren girişimcilere kiraya verdik. Biz çok cüzi bir miktarda 25 yıllığına bu depoları kiraya verdik. Bizim kira gelirinde gözümüz yok. Bizim amacımız İstanbul'dan daha ucuz maliyetli illere gitmeyi planlayan girişimcilerin Muş'a gelmelerini sağlamaktır. Bu beş tane depoda girişimciler tarafından 2 tana ayakkabı fabrikası 1 tane çorap fabrikası ve 1 tane tekstil fabrikası kurulacak. Buraya gelen girişimci bedava yer ve ucuz maliyetle faaliyetini sürdürme imkanı bulacak" dedi.

MALAZGİRT'TE TARIM ALETLERİ İMALATI MODER HALE GETİRİLİYOR 

Muş'un Malazgirt ilçesinde 10 tane tarım imalatı yapacak fabrika kurmak için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Vali Erdoğan Bektaş, "Malazgirt ilçesinde küçük çaplı atölyelerde tarım aletleri imalatı yapılıyordu. Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'ın da ciddi destekleri ile belirlenen bir arazide fabrikalar kurup buradaki imalatçı esnaflarımıza kredili şekilde satacağız. Bu çalışma ile buradaki imalat artış kaydedip modern bir hale gelecek. Malazgirt'te ki tarım aletleri imalatı daha geniş pazarlara hitap edip hatta ihracat yapılabilecek konuma gelecektir" dedi.
Muş Organize Sanayi Bölgesi'nde de faaliyetlerin yürütüldüğünü ve buraya girişimcileri çekebilmek ve yatırım yapmalarını sağlamak için çalışmaların yürütüldüğünü söyleyen Vali Erdoğan Bektaş, özel sektör tarafından Muş'ta yapılan Çimsan Çimento Fabrikası'nın da önemli bir yatırım olduğuna değindi. Baktaş, 250 kişinin istihdam edildiği fabrikayı Muş'a kazandıran yatırımcılara Muş'un sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 12:14:46
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 13:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet nesli IP: 85.110.119.xxx Tarih : 1.02.2009 20:38:21

sayın valim geldiğiniz günden beri iyi olaylarla adınız anılmakta ben sizden bir ricam olacak neden biz muşlular havaalanını kullanırken 5 on tane taksiciye gebe kalıyoruz neden havalalına bir servis konmuyor bence havaalanı idaresi ile bu taksiciler ortak oyle olmasa sungu belediyesi her yarım saatte bir muş sungu arasında sefer yapıyor zaten biz vatandaş olarak defalarca talep ettik ama hiçbirşey yapmadılar belediye arabası en azından uçak saatlerinde havaalanına kadar devam etse bizde taksicilere herseferinde 40 yada elli milyon vermesek ben esnafım 59 liraya ankaraya gidiyorum ama şehre 40 liraya ancak geliyorum birde hastsı olan asker öğrenci olan ne yapsın bu konuda ilgilenirseniz sevinirim saygılarımla