4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Vali'den büyük iyilik

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, ilköğretim 5. sınıftan sonra okulda alınan Ayşe Akdeniz isimli kız çocuğunun velisi ile yaptığı pazarlık sonucundan tüm masraflarını üsleneceği sözünü vererek tekrar okula kazandırdı.

Korkut ilçesi Yedipınar Köyü İlköğretim Okulu bünyesinde kurulan 'Hayal Sınıfı' açılış törenine katılan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, okulun en başarılı öğrencisi olduğu belirtilen Ayşe Akdeniz isimli kız çocuğunun geçen yıl ilköğretim 5. sınıftan sonra ailesinin maddi imkansızlıklardan dolayı okuldan alındığını öğrendi. Bunun üzerine Akdeniz'in babası Baki Akdeniz'i yanına çağırarak bir süre sohbet eden Vali Bektaş, baba Akdeniz'i ikna etmeye çalıştı. Bir veli olarak kendisinin dahi bu saatten sonra çocukları için çalıştığını anlatan Vali Bektaş, "Artık biz ne yapabiliriz. Ne yapıyorsak onlar için yapıyoruz. Ayşe kızımız da önümüzdeki yıl okuluna başlayacak. Kendisi sadece kızların eğitim gördüğü yatılı ilköğretim bölge okuluna gönderilecek. Eğitim masraflarını da biz karşılıyoruz" dedi.
Baba Baki Akdeniz ise maddi durumunun çok düşük olduğunu belirterek, "Benim 9 çocuğum var ve 8'i kız. Hiçbir işte çalışmıyorum. Geçimimizi zar zor sağlıyoruz. Bu imkansızlıklar içinde çocuğumu okula gönderemedim. Şu anda 5 çocuğum okula gidiyor. Kızım okulun en başarılı öğrencisiydi ama maddi imkanlarım el vermediği için beşinci sınıftan sonra okula gönderemedim" dedi.

Uzun bir sohbetin ardından baba Akdeniz'i ikna eden Vali Bektaş, "Devlet kız çocukların eğitime kazandırılması için bütün imkanlarını seferber etmiş. Ayşe Akdeniz isimli kız çocuğumuz da okulun en başarılı öğrencisi olmasına rağmen eğitimine ara vermesi yanlış oldu. Devlet kızların eğitimine çok büyük bir önem vermektedir. Kız çocuklarının eğitime kazandırılmasını çok istiyoruz. Onların da okumaya ve kendi ayakları üzerinde kalmaya hakları var. Bazı yerlerde kız çocukları okula gönderilmeyip küçük yaşta evlendiriliyor. Bunlar çok yanlış uygulamadır. Okula gönderildikleri zaman kızların ne kadar başarılı olduğunu herkes görüyor. Geçen yıl OKS Türkiye Birincisi Muş'tan çıktı ve bir kız öğrenciydi" şeklinde konuştu.

Ben okumayı çok sevdiğini belirten Ayşe Akdeniz isimli kız çocuğu, okulun en başarılı öğrencisi olmasına rağmen ailemin ekonomik durumu iyi olmadığı için ayrılmak zorunda kaldığını kaydetti. Sağ olsun Vali Bey babam ile görüşüp ikna etti. Ben okuyup büyüdüğümde kaymakam olmayı istiyorum" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 21:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?