8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

Vali'den 'kepenk' açıklaması

MUŞ VALİSİ'NDEN 'KEPENK' AÇIKLAMASI

Muş Valisi Ali Çınar, ilçelerde yaşanan kepenk kapatma olaylarının kalkınmayı önemli ölçüde olumsuz etkilediğini söyledi.

Vali Ali Çınar, 2011 yatırım programıyla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Polisevinde düzenlenen kahvaltıya ilde görev yapan yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra, vali yardımcıları Çetin Kılınç ve Mustafa Karaca ile kamu kurum amirleri katıldı. Çınar, 2011 yatırımlarıyla ilgili bilgi verdikten sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İlçelerde görev yapan gazetecilerin, doktor ve öğretmen sıkıntısıyla ilgili şikayetlerini dinleyen Vali Çınar, bu eksiğin giderilmesi için öncelikle huzurun olması gerektiğini kaydetti. Sağlıklı ve konforlu yaşamın olmazsa olmaz şartının huzur olduğunu dile getiren Vali Çınar; “Dışarıdan ilk gelenler Muş'u bir Güneydoğu ili olarak algılıyor. Özellikle Bulanık'ta, Malazgirt'te kepenk kapatmalar, arada bir hoş olmayan görüntüler insanları ürkütüyor. Bu sadece bir kepenk kapatma olayı olarak kalmıyor. Buraya atanan doktor, öğretmen, mühendis gelmek istemiyor. O zaman sağlık, eğitim, kalkınma hizmetleri aksıyor” dedi.

Bulanık, Malazgirt ve Varto ilçelerinde yaşanan kepenk kapatma olaylarının hem merkeze hem de ilçelere zarar verdiğini belirten Vali Çınar, kepenk kapatma eylemlerinin ticari kayıplara sebep olduğunu ve Muş için olumsuz bir imajın ortaya çıkmasına neden olduğunu vurguladı. Ortaya çıkan olumsuz imajın vatandaşlara hizmet alamama konusunda geri dönüş olarak yansıdığını hatırlatan Çınar, “Durum böyle olunca kepenk kapatan da kapattıran da eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerden yeteri kadarıyla faydalanamıyor. Bizler bunun için kepenk kapatma gibi olumsuz durumların olmaması için gayret gösteriyoruz. Çünkü bu tür olaylar bizlere zarar veriyor. Kamu hizmetlerinin sunulmasını aksatıyor ve vatandaşlarımızın daha iyi hizmet almasını engelliyor. Bunu önlemek için şehrimize sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Kepenk kapattıranların vatandaşların geleceğini ve Muş'un da istikbaliyle oynadığını söyleyen Vali Çınar, bunun için herkesin geleceğine ve şehrine sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

MUŞ VALİSİ'NDEN 'KEPENK' AÇIKLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2011 Pazartesi 11:52:05
Güncelleme :4 Temmuz 2011 Pazartesi 18:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?