4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Validen müteahhitlere uyarı

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, müteahhitlerin ihalelerde çok yüksek kırımlarla teklif verdiklerini, bu durumun hem kendilerini, hem de kurumları sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Muş Ticaret ve Sanayi Odası'nda müteahhitlerle bir araya gelerek, ildeki inşaat sektörü ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. İnşaat sezonunun başlamasına az bir süre kaldığını söyleyen ve müteahhitleri uyaran Vali Erdoğan Bektaş, zarar edilecek rakamlarla ihalelere girmenin kimseye fayda sağlamayacağını kaydetti. İhalelere girmeden önce kriterlerin iyice gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Bektaş, "Sözleşmeyi iyice okuyun, işin keşfini gidin yerinde inceleyin, zarar etmeyeceğiniz şekilde fiyatını belirleyin ve ihalelere öyle girin. Zarar edecek şekilde kırımlı iş alıp da hem kendinizi hem de idareyi zor durumda bırakmayın" dedi.

Vali Bektaş, Muş'un gelişmeye müsait ve hazır bir şehir olduğunu da belirterek "Bir memlekette sanayi yoksa, para dönmüyorsa, insanlar ekmek parası kazanamıyorsa, o memleketin varlığından söz edilemez. Benim önceliğim ekonomidir, iş adamıdır, sanayidir, ticarettir. Ekonomi düzgün gidince her şey düzgün işlemeye ve gelişmeye başlar. Mart ayı sonu itibarıyla inşaat sezonu başlayacak ve vatandaşın ihtiyacı olan okul, sağlık ocağı, yol ve köprü gibi yerler yapılacak. İşte bu işlere biz kaynak arıyoruz ve bu kaynaklarla hizmetlerin en iyi şekilde yapılması gerekir. Yani az bir maliyetle en iyi şekilde yapılması gerekmektedir. Peki, buna nasıl ulaşacağız? Elimizdeki kanuna göre hareket edeceğiz. Müteahhitlik mesleki ehliyet gerektiren bir iştir. Benim isteğim aşırı kırım atarak zarar etmeyin. Hem kendinizi hem de idareyi zor durumda bırakmayın. İşi alırken iyice inceleyip öyle işe talip olun. Müteahhit zarar edince iş yarım kalıyor ve yatırım gecikiyor. Bizim yatırımın gecikmesine tahammülümüz yok. Müteahhit zarar etti diye idarenin esnek davranması gibi bir duruma kesinlikle müsaade etmeyiz. Bu sebeple müteahhit arkadaşlar daha dikkatli davransınlar" diye konuştu.
Toplantı, müteahhitlerin yaşadıkları sıkıntıları dile getirmesi ve karşılıklı fikir alış verişi ise sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 16:47:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 81.215.51.xxx Tarih : 13.02.2009 21:55:30

Eğer ihalelerde çok kırım yapıyorlar ise yapılan işi projeye göre yapılıp yapılmadığını çok sıkı bir şekilde takip edersiniz. Eğer projeye uygun gitmiyor ise yapılannı yıktırır tekra yaptırırsınız. Birdaha ki ihalede fazla kırmadan girerler. Bu işin asıl sorumluları  vardır. Kontrolörler ve işi teslim alanlardır. Yapılan işin garantisinin teslim alan kişiye yüklersiniz bakalım alıyormu Bu bilenen bir şeydir kimse yalan söylemesin çok kırımlı iş projeye uygun olarak yapılamaz malzemeden çok çok çalınarak yapılır.