3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Vali'den Nevruz açıklaması

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Muş milletvekilleri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman'ın Nevruz kutlamalarında kendisine yönelik birtakım ithamlarda bulunduğunu belirterek, "Bu arkadaşlarımız büyük bir yanlış içerisine girmişlerdir ve bunun bedelini hukuk nezdinde ödeyeceklerdir" dedi.

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, düzenlediği basın toplantısında DTP Muş milletvekilleri Nuri Yaman ve Sırrı Sakık'ın kendisi hakkındaki ithamlarına yanıt verdi. Muş Valiliği toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında konuşan Vali Erdoğan Bektaş, hakkında doğru olmayan birtakım ithamlarda bulunulduğunu ve bunların doğruyu yansıtmadığını ifade ederek hakkını adlı makamlarda savunacağını söyledi.

Bektaş, hafta sonunda düzenlenen Nevruz etkinliğinin bir partinin seçim malzemesine dönüştüğünü ifade ederek, "Bu hafta sonu bir büyük Nevruz etkinliği düzenlendi. Ben Nevruz'u bayram bilen bütün vatandaşların Nevruz'unu kutluyorum ve bütün umutlarının gerçekleşmesini diliyorum. Bu bütün gönlümle samimi dileğimdir. Tertiplenen, Nevruz kutlama etkinliğiydi. Bize yapılan başvuruda öyle söyleniyordu. Maalesef Nevruz etkinliği bir siyasi partinin seçim malzemesi haline dönüştürülmüştür. Bu konuda yetkili biz değiliz, yetkili kurumlar gerekeni yapacaklardır" dedi.

Vali Bektaş, Nevruz etkinliğine katılan iki vekilin şahsını hedef göstererek bir kısım ithamlarda bulunduğunu, olayın mahalli basında valinin tehdit edildiği şeklinde yer aldığını hatırlatarak, "Bu duruma çok üzüldüm. Ben bütün titizliğimle seçimin dışında durmaya çalışıyorum. Seçim bütün partiler arasında cereyan etsin istiyoruz. Seçimde bizim bütün titizliğimiz milli iradenin olduğu şekli ile sandığa yansımasıdır. Bizim iddia edildiği gibi vatandaşı o partiye, bu partiye yönlendirmek gibi bir görevimiz yoktur ve bunun ne olduğunu da biliriz. Ben hukuk fakültesi mezunuyum ve avukatım. Neyin suç, neyin suç olmadığını da çok iyi bilirim" diye konuştu.

"VARSA BİR DELİL, YETKİLİ KURUMLARA TESLİM EDİLSİN"

Vali Bektaş, "İddiaya göre merkeze bağlı Bostankent köylülerini toplamışım ve oylarınızı filanca partiye verirseniz köyünüzü ilçe yaparız, vermezseniz sizi ilçe yapmayız diye tehdit etmişim. Aklımı peynir ekmekle yemedim. Ben bu işlerin, neyin nasıl olduğunu bilecek durumdayım. Gerek Bostankent köyünde gerekse başka yerlerde veya ortamda böyle bir şey asla olmamıştır, olmaz ve olmayacaktır. Bu konu ile ilgili bilgilerden, belgelerden bahsediliyor. Ben bu belgelerin, bilgilerin yetkili kurumlara teslim edilmesini istiyorum. Fakat böyle bir şey yoktur. Çünkü ben kendimi biliyorum. Bu arkadaşlarımız büyük bir yanlış içerisine girmişlerdir ve bu yanlışlarının bedellerini de ödeyeceklerdir. Yanlışın bedelini hukuk makamları nezdinde ödeyeceklerdir. Tartışmayı da büyütecek değilim. Ancak her söylenen sözün bedelinin ödeneceği bilinmelidir" açıklamasını yaptı.

DTP MİLLETVEKİLİ SAKIK NE DEMİŞTİ?

DTP Muş milletvekili Sırrı Sakık, 21 Mart 2009 tarihinde Muş Kapalı Spor Salonu yanında düzenlenen Nevruz kutlamalarında Muş Valisi Erdoğan Bektaş'ı AK Parti için seçim çalışması yapmakla itham etmişti. Sakık, Vali Bektaş'ın Alparslan 1 Barajı yakınında bulunan merkeze bağlı Bostankent köyünün ilçe yapılması için köylülerle bir araya geldiğini, oylarını AK Parti'ye vermeleri yönünde tehdit ettiğini iddia ederek, "Allah adına yemin ederim ki bu tavrından vazgeçmezsen kapına bela oluruz" demişti. Sakık, elinde bu konu ile ilgili olarak kayıtların da bulunduğunu öne sürmüştü.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 10:44:53
Güncelleme :24 Mart 2009 Salı 23:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?