3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Vali'den personele 'kar' teşekkürü

Muş Valisi İbrahim Özçimen, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün kış mevsiminde hayati bir önem taşıdığını belirterek, "Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz, gece gündüz demeden köy yollarını açmak için çaba sarf ediyor" dedi.

Muş’un Varto İlçesi’nde Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü Şantiyesi’nde incelemelerde bulunarak çalışanların istek ve sıkıntılarını dinleyen Vali İbrahim Özçimen, karla mücadelede başarılı bir çalışmanın sergilediğini belirtti.

Personeli çalışmalarından ötürü kutlayan ve Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün önemli bir hizmeti icra ettiğini anlatan Vali İbrahim Özçimen, "Muş’ta kış ayları çok zor günler yaşatıyor. Özellikle Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz, gece gündüz demeden köy yollarını açmak için çaba sarf ediyor. Eskiden köy yollarını açtırmak için Ankara’ya kadar telefon ile ulaşan köylümüzün yolu, karın yağmasından hemen sonra açılıyor. Köylülerimizin yolları kapandığında yaşayacakları sıkıntılar göz önüne alınarak, kar yağışlarının başlamasından itibaren karla mücadele çalışmalarının da start aldığını görüyoruz. Bununda en büyük nedeni Köy Hizmetleri il Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin fedakarlığından kaynaklanıyor. Gerçekten personellerin bu emeklerini inkar edemeyiz. Bazen günlerce ailelerinden uzak kalıyorlar. Sıcak yuvalarına gidemiyorlar. Onlara teşekkür ederim. Sürekli çalışmalarından dolayı destekçileriyim" dedi.
Köy Hizmetleri İl Müdürü Hacı Murat Ceylan da 381 köy ve 215 mezradan oluşan 2 bin 500 kilometrelik yol ağlarının bulunduğunu belirterek, "Şimdiye kadar 8 bin 700 kilometre yol kat eden ekiplerimiz, başarılı bir karla mücadele çalışması sergiledi. Karın yağmasından hemen sonra yol açma çalışmalarına başlayan ekiplerimiz, 3-4 gün içerisinde bütün köy ve mezra yollarımızın yeniden ulaşıma açılmasını sağlıyor. Bizim başarılı çalışmamızda bize destek olan valiliğin payı da büyüktür" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2005 Pazartesi 14:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?