3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Validen üreticilere ziyaret

MUŞ VALİSİ ÜRETİCİLERİ ZİYARET ETTİ

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Muş'ta üretimin mümkün olduğunu ve üreticilerin gözlerinde o ışığı fark ettiklerini söyledi.

Vali Erdoğan Bektaş, Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şihmus Sinecem ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz'la birlikte üreticileri ziyaret ederek gelişmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Merkezde faaliyet yürüten Gür Tarım, Yeşil Hayat Lokum İmalathanesi, Ak Berfin Kimya, Biltaş Mermer, Lale Kuruyemiş, Mistaş Gıda, Küçük Sanayi Sitesi ve Tan Pa Tavukçuluğu ziyaret eden Vali Bektaş, işletme sahipleriyle tek tek sohbet etti. İşletme sahiplerine çeşitli tavsiyelerde bulunan Bektaş, gezi sonunda bir değerlendirme yapan Bektaş, Muş'ta üretim ve yatırım ikliminin başladığını kaydetti.

Her zaman üreticilerin yanında olduklarını vurgulayan Bektaş; "Birkaç sanayi ve imalatla ilgilenen iş yerlerini gezmiş olduk. Arkadaşlarımızın umutlarını, projelerini ve çalışmalarını izledik. Gerçekten dışarından baktığımızda Muş'ta sanayi, üretim olmadığı görülüyor. Fakat hep vurguladığımız gibi Muş'ta sanayi mümkündür, üretim mümkündür, umut vardır. Üretici ve sanayici arkadaşlarımızın gözlerindeki ışığı fark ettik. Üretim ve yatırım iklimi Muş'ta oluşmuştur. Kalkınma Ajansımız proje çağrısına çıktı. Bu ve benzeri imkanları kullanarak ilimizde üretim iklimini, yatırım iklimini geliştirmek, yatırımcılarımıza, üreticilerimize her türlü katkıyı sunmak ve şehrimizin ekonomisini değiştirmek istiyoruz. Onun için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Güzel girişimler var, güzel umutlar var. Biz her zaman onların yanındayız, onların hizmetindeyiz" dedi.

Atölyelerden büyük atölyelere ve fabrikalara geçiş yapılmasının mümkün olduğunu belirten Bektaş; "İlimizde yer sıkıntısı öne çıkıyor. Girişimcilerimiz makineye para bulabiliyorlar, üretim yapabiliyorlar fakat nedense yere ve binaya para harcamak istemiyorlar. Sebebini bilmiyorum fakat biz elimizdeki imkanları üreticilerimizin emrine vereceğiz. En son Tekel ana binalarında 15 bin metrekarelik kapalı alanımız var. Talepler geliyor, çok kısa zamanda tahsislere başlayacağız. Orada 10-15 tane işletmenin üretim yapmasını sağlayacağız. Orada 15 bin metrekarelik bir bina var. Burayı kullanıp üreticimizi bir nebze rahatlatacağız. Atölyelerden büyük atölyelere geçmiş olacağız. Orada da birkaç sene palazlandıktan sonra her biri artık bir fabrika haline gelecek. O zaman da hazır olan organize sanayi bölgemiz rağbet görecek" diye konuştu.

"DALDAN DALA ATLAMAMAK LAZIM"

Bazı üreticilerin değişik alanlarda yatırım yapma çabasında olduğunu anımsatan Bektaş sözlerine şöyle devam etti;

"Daldan dala atlamak yerine bir dalda en iyisine ulaşmak için uğraşmak lazım. Onu tavsiye ediyoruz. Çünkü başarını yolu artık çağdaş işletme mantığında kümelenme var. İşi dağıtmak belki ilk planda biraz mantıklı geliyor. Birinden zarar edersem öbüründen kar ederim düşüncesi sanayisi iyi gelişmemiş, ön çalışma yapılan yerlerde bu mantıklıdır. Bu alışkanlık bizim arkadaşlarımızda da var. Endişe var, risk var, geleceğe bakışta sorunlar var. İki ayrı iş kurup birinden zarar ederse diğerinin karından orayı telafi etme düşüncesi var. Artık çağdaş işletme mantığında bu doğru değil. Kümelenme ve yoğunlaşma önemli. Yaptığınız işi olabildiğince az detaylı yapacaksınız ve o konuda rekabet edebilir nitelikte işler çıkartacaksınız. Yoksa işini daha iyi yapan biri gelir ve o pazarı elinizden alır. Bu konuda arkadaşlarımıza uyarılarda bulunduk. En iyi hangi iştelerse, en çok hangi işlerine güveniyorlarsa o konuda yoğunlaşmalarını, o konuda geliştirmelerini tavsiye ediyorum."

MUŞ VALİSİ ÜRETİCİLERİ ZİYARET ETTİ
MUŞ VALİSİ ÜRETİCİLERİ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 17:02:05
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 17:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?