3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Varto turizm merkezi olacak

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Varto ilçesine giderek çeşitli incelemelerde bulundu.

İlçede yapımları devam eden okul ve pansiyon inşaatlarını denetleyen Vali Erdoğan Bektaş'a Kaymakam Mehmet Yıldız tarafından bilgiler verildi. İlk olarak Varto Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) yapılan pansiyon inşaatında incelemelerde bulunan Vali Bektaş, yetkililerden gereken bilgileri aldıktan sonra yapımı devam eden 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi'nin inşaatına geçti.

Buradan da Çaylar YİBO'da yapılan 12 ek derslikte incelemeler yapan Bektaş, ardından Kaymakamlık Turnuvası çerçevesinde gerçekleştirilen futbol maçını izledi. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bektaş, Varto'ya yapılan yatırımlar konusunda bilgiler verdi.

Yapılan eğitim yatırımlarının dışında spor için de çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlatan Bektaş, "Varto Spor Sahası'nın suni çimleme çalışmaları için en kısa zamanda harekete geçeceğiz. Gördüğüm kadarıyla iyi bir futbol takımı var. Sahayı da hazırladık mı ilçede futbolun iyi bir gelişim sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca köylerdeki yol ve su çalışmalarımız da aralıksız devam ediyor" dedi.

Varto'nun bir turizm merkezi haline getirilebileceğini ifade eden Vali Erdoğan Bektaş, ilçe coğrafyasının buna uygun olduğunu söyledi. İlçede kayak merkezi yapılmaya uygun yerler olduğunu anlatan Bektaş "İlçede termal sular da bulunuyor. Şuan bu suların turizme kazandırılması için çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca Koğ Tepesi ve Hamurpet Gölü de ayrı bir doğa harikası. Bunlar iyi bir organizasyonla tanıtılırsa ilçenin bir turizm merkezi olacağından şüphemiz yok" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından Vali Bektaş, ilçe merkezinden ayrıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 18:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?